Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Sattler pozvao bh. građane da na izborima iskoriste svoje demokratsko pravo

Pročitajte i ovo

 
Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler i sudionici kampanje “Sve počinje izborom” pokrenuli su danas u Sarajevu instalaciju koja obrojava vrijeme preostalo do održavanja Općih izbora kako bi motivirali građane da iskoriste demokratska prava izlaskom na izbore i glasovanjem.

Sattler je izjavio da je učešće građana u izborima jako važno jer time odlučuju o budućnosti svoje zemlje, a posebno je važno u Bosni i Hercegovini koja se prije šest godina prijavila za članstvo u Europskoj uniji.

– EU pruža podršku jer smo zajedno s vama u ovome ali i zato što je glavni od 14 prioriteta Europske komisije koje BiH mora ispuniti upravo demokracija i transparentnost – rekao je Sattler.

Pozvao je bh. građane da u nedjelju odvoje pola sata kako bi izašli na izbore i doprinijeli demokratskom procesu.

Novinarka Kristina Ljevak koja je učestvovala u kampanji istaknula je da ona na pravo na izbor gleda kao na obavezu, ali i privilegij iz feminističke pozicije, zbog činjenice da žene dugo nisu imale pravo glasa i da su se za njega izborile.

Mlada europska veleposlanica Nejra Gurbeta naglasila je da je izuzetno važno da mladi ljudi glasuju na izborima, jer oni trebaju biti pokretači promjena u Bosni i Hercegovini.

Osim u Sarajevu, ovakvi događaji održani su danas i u Banjoj Luci i Mostaru.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Ivana Knoll ne mari za katarska pravila

Najzgodnija navijačica na Svjetskom prvenstvu u Kataru odlučila je promijeniti pravila odijevanja pa se tako u jednodijelnom kupaćem kostimu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo