Šarović i Ramljak: Kiseljak i Ledo postaju vlasnici Konzuma u BiH

U Sarajevu je danas održan četvrti sastanak s Antom Ramljakom, hrvatskim povjerenikom za Agrokor, a na temu Agrokora u BiH tijekom kojeg se htjelo ustvrditi koliko se učinilo u odnosu na planirane zaključke i dogovore krajem srpnja.
Ministar vanjske trgovine BiH Mirko Šarović je rekao kako je stanje bolje u odnosu na prvi susret početkom travnja ove godine. Stanje u Agrokoru i njegovim tvrtkama u BiH on je nazvao stabilnim.

Poseban fokus je bio na pitanjima zaposlenika, dobavljača, te dokapitalizacije Konzuma od strane kompanije Ledo i Sarajevskog kiseljaka čime ove kompanije preuzimaju kontrolu nad tvrtkom.

“Više neće biti otpuštanja radnika, Velpro ulazi u fazu likvidacije, ali svi njegovi radnici su zbrinuti, jedan dio je prešao u Konzum, drugi su dobili otpremnine, ali očekivanja su da velikih otpuštanja neće biti i da će se fluktuacija radne snage svesti na prirodni odljev i pojedinačna otpuštanja”, rekao je Šarović.

Preuzimanje dijela Konzuma neće utjecati na buduće poslovanje brendova “Ledo” i “Sarajevski kiseljak”, rečeno je nakon sastanka. Već je preuzeto 25 od 83 prodajna objekta Konzuma, a sve će se završiti krajem rujna. To se ostvaruje po planu Ramljaka kako je to najavio prije mjesec dana., piše Klix.ba, prenosi Dnevnik.ba

“Moj fokus i prioritet nije više situacija u BiH jer je ona stabilizirana i Mercator se vraća u BiH i preuzima svoje trgovine. Smirit ćemo situaciju s dobavljačima koji će dobiti i naplatiti svoja potraživanja, naši kupci će i dalje imati traženu robu u našim trgovinama, a zaposlenici neće strahovati za svoja radna mjesta”, rekao je Ramljak.

Naveo je i kako je likvidacija Velpro-a bila loša, ali nužna stvar te da su otpušteni radnici ipak zbrinuti.

Dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

NK Vitez dobio novo pojačanje

Tko su novi članovi Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH?