spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Sanel Oruč iz Zenice ulovio ‘gigantskog’ soma težine 34,6 kg i dužine 190cm

Jučer, oko 17 sati, Sanel Oruč, stanovnik Bistrice, ostvario je nevjerojatan uspjeh u svijetu ribolova, ulovivši soma nevjerojatnih dimenzija na području između Nemile i Topčić Polja. Ovaj prekrasan primjerak soma mjeri čak 190 centimetara i teži impresivnih 34,6 kilograma.

Oruč je istaknuo da je na istom lokalitetu prije samo 20 dana uspio uhvatiti soma težine šest kilograma, a isto tako, prije dva tjedna, sa mosta u Nemili, izvukao je soma od respektabilnih 15 kilograma. Tri takva velika ulova u samo dvadeset dana predstavljaju iznimnu satisfakciju za ovog strastvenog ribolovca, no najnoviji uspjeh je bez sumnje njegov najveći dosad.

Jučerašnja “borba” s ovim kapitalcem, težim od 34,6 kilograma, trajala je čak 90 minuta, a Oruč je pričao o nevjerojatnoj izdržljivosti i snazi ovog impresivnog primjerka. Nakon duge i naporne borbe, uspio ga je pravilno izvaditi iz rijeke Bosne i zabilježiti ovu nevjerojatnu pobjedu nad prirodom.

Ovaj iznimno veliki som predstavlja pravi trofej za Oručeve ribolovne aktivnosti i svakako će ostati u sjećanju kao jedan od najnevjerojatnijih ulova na ovim prostorima. Oruč planira podijeliti svoje iskustvo i fotografije s ovim impozantnim somom s ribolovnom zajednicom kako bi inspirirao druge strastvene ribolovce da sanjaju velike i nevjerojatne ulove.

Ovaj događaj također podsjeća na bogatstvo prirode Bosne i Hercegovine te potvrđuje da je ova zemlja još uvijek domaćin nekim od najimpresivnijih primjeraka slatkovodnih riba u Europi. Sanel Oruč dokazao je da s pravim znanjem, strpljenjem i snagom, snovi ribolovaca mogu postati stvarnost, a da priroda još uvijek krije nevjerojatna iznenađenja u svojim dubinama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM