Utorak, 29 studenoga, 2022

Roditeljstvo na dlanu – Mlada Kreševka pokrenula sjajan projekt!

Pročitajte i ovo

Svima nam je poznato koliko su često roditelji zbunjeni raznim stručnjacima koji rade s njihovom djecom ili nisu upoznati o tome tko što radi i za čijim savjetom je potrebno posegnuti.

Jedan od stručnjaka koji radi s djecom koja imaju teškoće u razvoju je i edukacijski rehabilitator. Edukacijski  rehabilitator ranije je poznat pod nazivom defektolog.

Edukacijski rehabilitator prepoznaje i uočava potrebe svakog djeteta, teškoće u razvoju koje se mogu pojaviti te faktore rizika u ranom razvoju djeteta. Kroz odabir primjerenih tehnika procjene, edukacijski rehabilitatori provode procjenu i pomažu djeci ukoliko imaju odstupanja na području fine motorike, gamotronike, pažnje i koncentracije, pamćenja i logičkog zaključivanja…

Pored rada s djecom, važno područje rada su i roditelji djece s teškoćama u razvoju. Uloga edukacijskog rehabilitatora  je upoznati roditelja s vrstom i stupnjem teškoće kod djeteta, te pružiti podršku u prihvaćanju i razumijevanju djetetove teškoće.

Upravo ovim i sličnim poslovima se bavi mlada, a odnedavno i nova stanovnica Kreševa, Tamara Tomić koja je po struci bachelor edukacijske rehabilitacije.

Pokrenula je projekt pod nazivom Roditeljstvo na dlanu, gdje će roditeljima pomagati da odrastu zajedno s djecom.

Individualno i grupno provodi jedinstveni program obuke roditelja Međunarodne asocijacije za masažu beba IAIM, gde roditelji uče kako masirati svoje bebe.

Dodir je prvo i najmoćnije sredstvo komunikacije kada govorimo o odnosu roditelja i beba, kaže sada već iskusna Tamara, koja iza sebe ima brojne projekte vezane za rad s djecom s teškoćama u razvoju i radionicama koje provode Udruge Korak i Čudo.

Do sada je uglavnom radila u Sarajevu, a u studenom u prostorijama Udruge Čudo će održati besplatni tečaj masiranja beba koji će se održavati kroz pet radnih dana.

Više informacija možete pronaći na instagram profilma: roditeljstvo_na_dlanu i udruga_cudo.

Izvor: Kreševo.info

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja!

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjeseca organizirali su prvi glazbeni festival u Busovači -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo