Dolaskom hladnih dana, mnogim vozačima velik problem ujutro predstavljaju i zamagljena stakla. Ovi jednostavni trikovi riješit će vas te muke brzo i jednostavno

Dolaskom hladnih dana mnogim vozačima velik problem ujutro predstavljaju zamagljena stakla. Prozori će se zamagliti zbog razlike u količini vlage i temperaturi u autu i vani, jer zimi je u autu temperatura nešto viša te je veća vlaga zbog disanja, ali i topljenja snijega sa cipela ili vode koju unesete s kišobranom

Najjednostavniji recept za odmagljivanje prozora je uključiti klimu, dodati grijanje i usmjeriti zrak prema prozorima što će osušiti zrak. Ako ste bez klime, također je dobro hladan zrak usmjeriti prema prozorima, no puno je ugodnije uključiti grijanje, ali bez recirkulacije zraka jer želite izbaciti vlažan zrak iz vozila.

Pročitajte više u rubrici Magazin.

Jedan recept na YouTubeu nudi DaveHax. On savjetuje da čarapu napunite silikatnim pijeskom za mačke. Nakon što ste je napunili napravite čvor i ubacite to u drugu čarapu kako bi vaša instalacija bila čvršća. Ako nemate pijesak, možete uzeti i silikatne kuglice, a one bi trebale na sebe privlačiti vlagu. Za najveću učinkovitost savjetuje se da čarapu postavite bliže staklu i ta bi metoda u startu trebala smanjiti količinu vlage u autu.

Iznimno je važno i da su stakla na vašem automobilu što čišća. S vremenom se na staklu skupi sloj prljavštine i masnoća te se na njih lakše lijepi vlaga te bi u ova hladnija vremena trebali što češće čistiti stakla i spriječiti dodatno magljenje.

Kako vi rješavate problem zamagljenih stakala?

Prethodni članakKradljivci koriste maglu kako bi iz automobila
 ukrali radioprijamnike
Sljedeći članakZa ilegalni priključak na struju kazna i do 1500 KM

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime