Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

REVIZIJA ZA REVIZIJOM: U FBiH se sprema nova revizija branitelja?

Pročitajte i ovo

Prvom odlukom, u skladu sa Zakonom o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, data je suglasnost federalnom ministru za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za donošenje Pravilnika o formiranju i radu revizorskih timova za kontrolu i Revizorskog tima za koordinaciju.

Drugom odlukom, prema ovom zakonu, data je suglasnost federalnom ministru za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata za donošenje Pravilnika o načinu i postupku vršenja revizije, priopćeno je iz Vlade Federacije.

Federalna vlada prihvatila je i Informaciju o primjeni Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite za razdoblje 1. srpnja – 30. rujna 2015. godine koju će dostaviti predsjedniku i potpredsjednicima Federacije Bosne i Hercegovine, Uredu MMF-a, te Uredu Svjetske banke u Sarajevu i objaviti na web stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Ovo je, navela je Vlada u priopćenju nakon sjednice, 23. redovna informacija upućena Vladi FBiH koja tretira problematiku Zakona o reviziji.

Kako je navedeno u Informaciji, u trećem kvartalu 2015. godine pregledano je ukupno 3.147 predmeta. Od toga je 2.581 potpuno završen, za 2.363 predmeta izdan je nalog za obrazac FMB-1, za tri predmeta izdan je nalog za obrazac FMB-2, za 130 predmeta je utvrđeno da su mirnodopski vojni invalidi, a za 85 je utvrđen prestanak prava (usljed smrti i drugih razloga), prenosi Bljesak.info

Dodatno je za osam predmeta zatražena provjera u Arhivu ARBiH i HVO. Za ostalih 558 predmeta na kojima su revizorski timovi započeli rad je konstatirano da su ustupljeni drugim organima zbog postupka žalbe, upravnih sporova, inspekcijskog nadzora ili radi revizije u županijskim ministarstvima po Zakonu o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Promatrajući ukupan broj od 122.307 pregledanih predmeta u prvoj fazi revizije, od čega je u 2015. godini za devet mjeseci pregledano 12.009 predmeta, vidljivo je da je revizija nastavljena u punom obujmu.

U trećem kvartalu 2015. godine radilo je pet revizorskih timova za kontrolu s ostvarenim mjesečnim učinkom od 210 predmeta po timu.

Jabuka.tv / Artinfo.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

UŽIVO: Majstorija Perišića za izjednačenje, čekamo produžetke

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo