Ragib Pugonja iz Kaćuna jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Ragib Pugonja živi u Kaćunima nadomak Busovače, a trenutno je student šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Osnovnu školu pohađao je u Kaćunima, dok je srednje obrazovanje nastavio u Srednjoj medicinskoj školi “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Ragib je peterostruki dobitnik priznanja “Povelja dekana”. Točnije, dobitnik je priznanja na prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini Medicinskog fakulteta u Zenici. On trenutno pohađa šestu godinu fakulteta, a njegov uspjeh je na itekako zavidnom nivou. Također, dodajemo da je ovaj mladi, a vrlo uspješni momak i student, demonstrator na anatomiji već pet godina uzastopno, piše portal Binfo.

Student je u prosincu 2021. godine nagrađen kao najbolji student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici od strane premijera Federacije BiH.

Ragib će uskoro obraniti svoj diplomski rad, te steći zvanje doktora. Kako je potvrdio, ne planira otići van Bosne i Hercegovine, nego želi ostati u svojoj domovini i svoju karijeru graditi ovdje. Njegova želja je da nastavi svoje školovanje i usavršavanje te postane neurokirurg.

Ragibu želimo puno sreće u daljnjem obrazovanju!

 

Izvor: Binfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Numerološko proljeće: U travnju sve kreće od nule

Robert Golob stigao u službeni posjet BiH, dočekan uz najveće državne počasti