Četvrtak, 6 listopada, 2022

Radončić: “Bošnjaci ne smiju i neće prihvatiti da nas Komšić okreće protiv Washingtona i SAD-a”

Pročitajte i ovo

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je održao predizborni skup u Gradačcu. Tom prilikom predstavljeni su kandidati za Skupštinu Tuzlanske županije, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na skupu su se obratili Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, te Šemsudin Kavazović, predsjednik Gradske organizacije i kandidat za Parlament FBiH, Senad Salkić, nositelj liste za Skupštinu TK, Fahir Humić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Izet Žigić, nositelj liste Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

– Bošnjacima kao političkom faktoru nisu potrebni ni domaći, ni strani mentori, ni oni koji se kandidiraju kao Bošnjaci, a ni oni koji se kandidiraju kao Hrvati i traže bošnjačke glasove. Hoću kazati da bošnjački lideri ponovo moraju kritizirati izjavu gospodina Komšića kako je administracija predsjednika Clintona bila protiv Bosne i Hercegovine i da su kadrovi Demokratske stranke u Washingtonu i timu predsjednika Bidena protiv naše zemlje ili čak Bošnjaka, prenosi Avaz.

Bošnjaci ne smiju i neće prihvatiti da nas Komšić okreće protiv Washingtonai SAD. Komšić je proteklih 12 godina u Predsjedništvu BiH trebao da pomogne Bošnjacima i Bosni i Hercegovini jačanjem naših veza s najjačom silom svijeta, a ne rušenjem mostova prema njoj. Politika da se imenom i prezimenom napadaju Palmer ili Escobar nije državnička, kontraproduktivna je i mi nećemo mirno i šutke prelaziti preko ovako kapitalnih šteta koje nam se prave kao nacionalnoj zajednici i BiH u cjelini.

Želim vas podsjetiti da je aktualni američki predsjednik, dok je bio potpredsjednik SAD, došao u službeni posjet Sarajevu, i da nažalost, nismo iskoristili povijesni poticaj koji je tada dao da zemlja krene bržim euroatlantskim putem. Sada imamo vrlo žalosnu činjenicu da niko od članova Predsjedništva BiH ili Vijeća ministara, pa i takozvani, nacionalni poglavica nije primljen na najvišem nivou u Bijeloj kući ili Washingtonu. Nova vlast to mora popraviti i svojim rezultatima zaslužiti da budemo partner SAD i Washingtona, a ne točka koja će govoriti protiv njih i proizvoditi antiameričko raspoloženje – rekao je Radončić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča Srećka Stipovića: Jesu li kamene kugle energetski portali vanzemaljske civilizacije!?

U Bosni i Hercegovini nalazi se desetine lokaliteta sa kamenim kuglama čiji misterij ni do danas nije razjašnjen. Dok neki...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo