Subota, 20 kolovoza, 2022

Prvi put u povijesti Mladifesta misu održao mostarsko-duvanjski biskup: Želim s vama čuti što nam Isus želi reći!

Pročitajte i ovo

Popodnevni program na Mladifestu u Međugorju jučer je bio u znaku zajednice CENACOLO. Oni su imali svoje svjedočanstvo od 17,00 sati, a nakon večernje svete mise u 21,15 sati, također su imali i projekciju FILMA o Isusovom životu pod nazivom ‘LA FESTA E’ PER VOI’ (SLAVLJE JE ZA VAS) koji su snimali zadnjih mjeseci ovdje u Međugorju i okolici.

U 18,00 sati bila je molitva krunice, a u 19,00 sati započela je posebno iščekivana sveta misa jer ju je po prvi puta u povijesti Mladifesta predslavio lokalni biskup biskupije kojoj pripada Međugorje: mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski.

U koncelebraciji s njim bili su mons. Aldo Cavalli i mons. Domenico Sigalini, umirovljeni biskup Palestrine iz Italije, još četiri biskupa te fra Jozo Grbeš, provincijal hercegovačke franjevačke provincije i još 524 svećenika, piše Medjugorje-info.

Na početku svete mise i nakon fra Marinkova pozdrava, mons. Palić je dobio dugi i topli pljesak dobrodošlice nakon kojeg se i sam zahvalio: „Dragi mladi prijatelji pozdravljam vas, braću u biskupskoj službi, draga braćo svećenici, i na osobit način zahvaljujem apostolskom vizitatoru za ovu župu Međugorje da mons. Aldu Cavalliu da s vama danas mogu slaviti ovu Euharistiju. Ovo je ujedno i trenutak ZAHVALE FRA MARINKU za sve ono što je svih ovih godina učinio služeći u ovoj mostarsko-duvanjskoj biskupiji, a osobito u ovoj župi Međugorje.“ Tada je i fra Marinko dobio dugački pljesak. A mons. Petar je nastavio: „Molit ćemo i za njega, ali i za sve svećenike jer je danas spomendan sv. Ivana Vianneya, zaštitnika župnika i poniznog pastira i molit ćemo njegov zagovor za sve pastire.“

Na početku svoje propovijedi mons. Petar Palić je kazao: „Draga braćo svećenici, dragi mladi prijatelji, svoje razmišljanje započeo bih riječima pape Franje kojima on promišlja o biskupima. U Apostolskoj pobudnici Evangelii Gaudium papa kaže da će biskup pokatkad IĆI NAPRIJED da pokaže put i održi živom nadu u narodu. Drugi će put biti jednostavno USRED SVOJIH svojom jednostavnom i milosrdnom blizinom, a u nekim će prilikama morati IĆI ZA svojim narodom da , prije svega pomogne onima koji su zaostali, ali i zato jer stado posjeduje vlastiti osjećaj za pronalaženje novih puteva.

Ja sam danas ovdje kao biskup ove biskupije kako bih bio među vama jednostavnom i milosrdnom blizinom i kako bismo zajedno poput apostola okupljeni i s Marijom, čuli što nam to Isus želi reći!“

Na kraju svete mise toplim i dugim pljeskom mladi su opet zahvalili svojim biskupima i svećenicima na njihovoj službi i preporučili ih zagovoru sv. župnika Arškog. A mons. Palić također je pozdravio novog međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića i zaželio mu uspješnu i blagoslovljenu službu služenja župljanima i hodočasnicima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Izdane nove preporuke za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio nove preporuke koje se tiču drugog docjepljivanja, odnosno takozvane četvrte doze. Prema uputama...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo