Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Proslavljena Sv. Katarina – zaštitnica samostana u Kreševu

Pročitajte i ovo

Kojim javnim i privatnim institucijama je Vlada KSB dodijelila sredstva za vrijeme pandemije COVID-19

Na službenoj web stranici Vlade Kantona Središnja Bosna objavljen je Popis javnih i privatnih institucija kojima je Vlada dodijelila...

Stanje na prometnicama na dan 11. siječnja 2021. godine: Otežano prometovanje diljem BiH

Otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BIH, ali zahvaljujući ekipama putne operative, prohodnost većine putnih pravaca je...

Sindikalna potrošačka košarica u prosincu koštala 1.863,47 KM

Sindikalna potrošačka košarica koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za prosinac 2020. godine iznosi 1.863,47 KM...
U srijedu, 25. studenoga, na blagdan Sv. Katarine Aleksandrijske, franjevački samostan u Kreševu proslavio je svoj patron.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je dr. fra Josip Jozić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, dok je okupljene na proslavi patrona – skromnijoj nego inače zbog aktualne situacije uzrokovane pandemijom – pozdravio kreševski gvardijan fra Josip Tomas, zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali u njezinoj organizaciji.

U svojoj homiliji fra Josip se osvrnuo na misna čitanja, te promišljao o kraju svijeta, izdaji bližnjih, nesigurnosti i aktualnoj pandemiji. „Bojimo se svega i svih, mislimo da nas svi žele napasti. Stojimo pred budućnošću ne znajući što će se dogoditi i mislimo kako nema smisla moliti i vjerovati ako je propast neminovna. Ipak, evanđelja nude simboličan, a ne znanstveni prikaz kraja svijeta dovodeći nas u situaciju da se upitamo o smislu povjerenja i moguće izdaje od najbližih“, rekao je propovjednik, javlja artinfo.ba.

Objasnio je kako nas pak Krist uči da moramo imati vjere i povjerenja u Boga koji nas neće ostaviti ni kada sve propadne. „Jer, oslanjanje na Njega je neodustajanje od ovoga života i svijeta u kojemu živimo. Današnji se čovjek previše žali, živi u osjećaju poraženosti, zarobljenosti. Prelagano odustajemo, živimo kao da sve ovo oko nas nije naše, kao da je već sve gotovo. Konstantno se žalimo na sve, od političke situacije do osobnih stvari, odustajemo prije nego što treba i to u svim segmentima pa i obiteljskim“, posvijestio je dr. Jozić poručivši kako ne smijemo odustajati nego ostajati uz ono što volimo.

„Uzdajmo se manje u tehniku i materijalno, a više u Boga jer nismo mi ti koji nosimo ovaj svijet, postoji puno jača snaga od nas“, istaknuo je te na kraju dodao kako nam upravo Sv. Katarina može biti primjer kako da vjerujemo i ne odustajemo od ovoga svijeta nego da imam povjerenja prema Bogu i ljudima.

Misno slavlje skladnim pjevanjem animirao je župni zbor, a po završetku u crkvenom dvorištu pripremljeno je kratko druženje i zakuska.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Kroz godinu – 17. 01. 2020.

Danas je druga nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovitim rasporedom. Danas je sv. Anto, pustinjak....
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo