Proslava Gospe od Anđela u Zaostrogu: Busovljak Boro Vujica organizirao veliki šahovski turnir

0
382
MALONOGOMETNI TURNIR, ŠAHOVSKI TURNIR I TURNIR U BALOTI
TRODNEVNICA GOSPI OD ANĐELA
VEČER KLAPSKE PJESME
ZAVRŠNI KONCERT NA TRGU ZAOSTROG: GLAZBA, ZABAVA I PLES…

Organizacija šahovskog turnira pripala je ŠK „Hrasno – Busovača“, odnosno direktoru turnira Bori Vujici i sudiji turnira NA Dini Markoviću.

01.08.2019. je održan turnir za djecu do 16  godina. 1. mjesto zauzeo je Martin Herceg iz Varaždina, 2. mjesto je zauzeo Petar Knežević iz Kiseljaka i 3. mjesto je zauzeo Matija Gerceg iz Varaždina. Ujedno tog dana je održan i profesionalno-amaterski šahovski turnir „Gospa od Anđela 2019“ gdje je 1. mjesto osvojio Boro Vujica u profesionalnoj kategoriji, a u amaterskoj 1. mjesto je zauzeo Amir Saračević iz Sarajeva. 2. mjesto osvojio je Dino Marković iz Zenice, a 3. mjesto pripalo je Adnanu Muratović iz Goražda. Tempo igre je bilo 15 minuta po igraču.

02.08.2019. u organizaciji ŠK „Hrasno-Busovača“  u 15h održana je simultanka koju su vodili Leon Bojo i Dino Marković. Nakon toga održan je i egzibicioni blitz turnir „Zaostrog 2019“ na kojem 1. mjesto osvojio Srđan Zlobec iz Vareša, a 2. mjesto je osvojio Leon Bojo iz Kiseljaka sa istim brojem poena kao i 1. plasirani Srđan Zlobec, ali radi slabijih dodatnih kriterija Leon je zauzeo 2.mjesto. 3. mjesto pripalo je Dini Marković iz Zenice. 4. mjesto pripalo je Paviši Viskić iz Gradca (domaćinu) i 5. mjesto pripalo je Mili Bertović iz Viteza. Tempo igre je bilo 10 minuta po igraču. Prilikom odigravanja simultanke i blitz turnira 02.08.2019.bio je veliki interes publike, te je predsjednica turističke zajednice Zaostrog izrazila zahvalnost na dobro organiziranim turnirima, te je predložila da se iduće godine to podigne na veći nivo, da se organizira ljetni kamp od 30.07. do 05.08., te da se poveća nagradni fond, kako bi turnir bio što kvalitetniji i masovniji.

Diploma je uručena pobjedniku profesionalnog turnira od strane predsjednice turističke zajednice Zaostrog, gospođice Božane na glavnom trgu Zaostroga gdje se održavao koncert i gdje je održan vatromet kao završni čin proslave svetkovine Gospe od Anđela.

Osim turnira u šahu, u malom nogometu i baloti, bio je i glazbeni dio, klape: ŽENSKI ZBOR/Gradac, VIOLE/Drvenik, PUČKI PJEVAČI/Rogotin, Kurjože/Podstrana, STINA/Ploče, NA KANTUNU/Opuzen, ELEKTRODALMACIJA/Split, Brkoviči/Široki Brijeg. Na kraju sa predsjednikom turističke zajednice Gradac su dogovoreni za iduću godinu eventualni nastupi mažoretkinja i folklorne skupine iz Busovače kao i drugih društava poput „Planinara“ itd…

Ujedno ŠK „Hrasno-Busovača“ pored uspješno organiziranog turnira, uspješno prijavljen je i na Europskom kupu šampiona koji se odigrava u Budvi od 09.11. do 19.11.2019. godine zahvaljujući prošlogodišnjem povijesnom rezultatu je ŠK „Hrasno-Busovača“ kada je podijelio 1. mjesto sa ekipom ŠK „Bosna“ Sarajevo, višeevropskim prvakom. Naravno to sve zavisi od financijskih sredstava.

04.08.2019.godine nakon uspješno odigranih turnira u Zaostrogu ,vesela družina ŠK „Hrasno-Busovača“ se pridružila veteranima NK „Busovača“ na proslavi 20.objednice svećenstva fra Alojzije Ćubelića, mjesna crkva Ivana Krstitelja u mjesto Dobranje kod Cista Promo.

Nakon toga direktor šahovskih turnira u Zaostrogu, gosp.Boro Vujica posjetio je selo Vuice odakle ujedno potiče i fudbaler Damir Vuica (štoper NK „Osijek“) i pravi plan da napravi feštu u kojoj će se okupiti sve Vu(j)ice.

Treba napomenuti da su članovi ŠK „Hrasno-Busovača“ 01.08.2019.godine učestvovali i na malonogometnom turniru gdje su predstavljali Zaostrog.

Autor teksta: Dino Marković
Foto: Dino Marković 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime