Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Projekt “Plava voda” sve bliže cilju: Slijede natječajne procedure

Pročitajte i ovo

Dugo najavljivana realizacija projekta izgradnje regionalnog vodovoda “Plava voda” – od Travnika do Zenice – sve bliže je ispunjenju cilja. Naime, na nivo Europske unije objavljena je opća obavijest o nabavi, čime se najavljuje da će uskoro doći do objavljivanja natječaja za realizaciju projekta “Plava voda”.

Izvor: Akta.ba

Direktor poduzeća JP RV Plava Voda d.o.o. Ernad Granić potvrdio je ovu informaciju za poslovni portal Akta.ba, ističući kako će se procedure nabavke vezane za realizaciju projekta obavljati po procedurama i standardima EBRD-a, odnosno opća obavijest će biti aktivna 55 dana na stranicama EBRD-a, pouzeća JP RV Plava Voda d.o.o., Ujedinjenih nacija, određenih službenih listova, stranici Europske unije…

“Projekt ‘Plava voda’ jedan od najznačajnijih i najkompleksnijih projekata u središnjoj Bosni, a ono što je do sada urađeno daje optimizam da će doći do realizacije projekta”, kaže Granić, navodeći kako su usuglašeni stavovi svih glavnih aktera projekta, odnosno općina Travnik, Zenica, Kantona, te Fonda za zaštitu okoliša.

Projekt je tehnički pripremljen sa stanovišta idejni i glavnih projekta, odnosno završena je kompleksna tehnička dokumentacija, pribavljene su sve potrebne suglasnosti i dozvole koje su potrebne za početak izgradnje vodovoda. Također, dogovorena je i financijska konstrukcija od 22 milijuna eura kreditnih sredstava od Europske banke za obnovu i razvojne (EBRD) i Razvojne banke Vijeća Europe.

“Istovremeno su angažirani konzultanti koji već rade na pripremi natječajne dokumentacije koja će biti objavljena. Poduzeće ‘Plava voda’ je formiralo i operativni tim koji čine predstavnici svih aktera općina i kantona koji će raditi na daljoj realizaciji projekta”, pojasnio je Granić.

Prema općoj obavijesti nabavka konzultantskih usluga trebala bi započeti u prosincu 2015. godine, dok će nabavke radova započeti u rujnu/listopadu 2016. godine.

Projekt “Plava voda”, osim što je administrativno i tehnički najkompleksnijih, jedan je i od najvrednijih projekata ikad u središnjoj Bosni. Cilj projekta je povećanje zahvaćenih količina vode i preusmjeravanje za vodoopskrbu stanovnika općine Zenica te usputnih općina Novi Travnik, Vitez i Busovača koje također imaju potrebu za unaprjeđenjem postojećeg sistema za vodoopskrbe uvođenjem dodatni količina kvalitetne vode za piće. Projekt je međukantonalnog, regionalnog karaktera i povezuju općine Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: Akta.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

UŽIVO: Majstorija Perišića za izjednačenje, čekamo produžetke

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo