Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Proizvođači malina i jagoda ponovno prosvjedovali ispred poduzeća Natural food u Vitezu

Pročitajte i ovo

Proizvođači malina i jagoda iz Busovače, Viteza i Novog Travnika ponovno prosvjedovali ispred poduzeća Natural food u Vitezu, nakon što je istekao rok od sedam dana koliko su dali poduzeću da plati proizvoda koje su pobrali i predali do polovice srpnja.

Šefko Eleg, proizvođač iz Busovače, najavio da će, ukoliko Natural food ne ispoštuje novi rok od 48 sati, uslijediti blokada rada poduzeća.

“Nisu nam uplaćena sredstva za naše maline i jagode koje smo predali u proteklom razdoblju. Ne znam koja će biti cijena, ima nas oko 300 kooperanata i nikom ništa nije uplaćeno. Postavit ćemo ultimatum od 48 sati, ukoliko sredstva ne budu uplaćena, blokirat ćemo rad direkcije Natural fooda. Naši zahtjevi da nam se isplati roba, po akontativnoj cijeni od 7,60 KM. Mislimo da su neke spletke u pitanju”, rekao je Eleg.

Emir Rizvić, jedan od organizatora prosvjeda, najavio da će poljoprivrednici strojevima, najvjerojatnije sljedeći tjedan, u potpunosti blokirati rad poduzeća.

“Došao je kraj, mi smo dali rok sedam dana, direktorica ispoštovala ništa nije, neće nam se ni javiti na mobitel. Kome se dalje obratiti? Mi ćemo tražiti svoja prava, tužit ćemo ih, dokazat ćemo sve. Ovo je samo opomena, doći ćemo s mašinama i traktorima. Put nećemo blokirati, nisu građani krivi za ovo, nego ćemo strojevima blokirati samo rad firme. Meni ljudi traže novce za berbu malina, odakle da im platim? Radnici Natural fooda nam kažu da tri mjeseca nisu plaće dobili, imamo informacije i da su maline prodane, ali ne žele otvoriti hladnjače da vidimo ima li naše maline tamo. Pokušali smo mirnim putem, ali ne ide. Sad ćemo ih tužiti, čim istekne i službeni rok iz ugovora od 60 dana od predaje voća”, rekao je Rizvić.

Niti ovaj put iz poduzeća Natural food nisu odgovorili na naše telefonske pozive, nego su zatvorili krug poduzeća kojemu niti radnici, ni novinari nisu imali pristup.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Gradsko kazalište mladih Vitez apsolutni pobjednik komedija festa u Bjelovaru

Dodjelom nagrada u nedjelju navečer završen je ovogodišnji Komedija fest u Bjelovaru. Članovi žirija bili su hrvatski glumci glumci Erna...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo