Pročitajte tko je od prijevoznika u FBiH dobio pomoć i koliko

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, danas donijela Odluku o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19 u iznosu od 10 milijuna KM.

Na temelju Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija objavilo je Javni poziv poslovnim subjektima iz oblasti javnog cestovnog prijevoza putnika, koji je bio otvoren do 13.11.2020. godine.

Po objavljenom Javnom pozivu prijavila su se 193 poslovna subjekata, od kojih je 176 ispunilo sve uvjete propisane Uredbom.
Navedenom Odlukom su, sukladno Uredbi o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede Federacije Bosne i Hercegovine u okolnostima pandemije COVID-19, utvrđena lista korisnika financijske pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika, sa iznosima dodijeljenih sredstava, koje dajemo tabelarno:

 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :
 | Autor :

Smatramo da će navedena financijska pomoć djelimično popraviti uistinu teško stanje poslovnih subjekata u ovoj grani gospodarstva, a ujedno izražavamo žaljenje što su pojedini pravni subjekti, zbog dostignutog limita, dobili znatno manje financijskih sredstava u odnosu na njihovo ukupno učešće u djelatnosti i po ostvarenim oporezivim prometima i po broju uposlene radne snage kao i prema onima koji nisu ispunili uvjete iz Uredbe. Po stupanju na snagu Odluke o dodjeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza putnika u okolnostima pandemije COVID-19, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija će pristupiti potpisivanju Ugovora sa korisnicima financijske pomoći.

Dinamiku i način raspodjele sredstava ćemo objaviti na službenoj web stranici ministarstva www.fmpik.gov.ba , nakon čega će, u suradnji sa Federalnim ministarstvom financija, uslijediti uplata dodijeljenih financijskih sredstava na transakcijske račune korisnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nova tragedija u SBŽ: Muškarac počinio samoubojstvo

Danas konferencija za novinare povodom potvrđivanja rezultata