Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Priprema uvođenja zabrane prometovanja dizelaša-Njemačka

Pročitajte i ovo

Upravni sud u Mainzu naložio je u srijedu gradskim vlastima pripremu zabrane prometovanja vozilima s dizelskim motorima koja bi bila uvedena ako se u dogledno vrijeme ne smanje vrijednosti štetnih plinova na području grada.

Grad Maniz mora pripremiti zabranu prometa za vozila s motorima na dizelski pogon do 1. travnja sljedeće godine. Zabrane bi mogle biti uvedene početkom rujna 2019. kao posljednje sredstvo u slučaju da vrijednost dušikovog ugljika u prvih šest mjeseci sljedeće godine bude premašivala dozvoljene vrijednosti, stoji u obrazloženju presude.

U odluci Upravnog suda u Mainzu međutim nije određeno treba li se zabrana prometovanja odnositi na čitav grad ili samo na pojedine zone kao što je to dosad bio slučaj u nekim gradovima.

Grad Mainz smatra da je u stanju održavati prihvatljive granice plinova, ali predstavnici organizacije Njemačka zaštita okoliša, koja je i podigla tužbu protiv grada Mainza zbog neučinkovitosti u borbi protiv zagađenja zraka, dvoji oko toga.

Zabrane prometa za dizelaše su već na snazi u nekoliko gradova ali samo u pojedinim zonama. Dosad na sastancima između vlade i predstavnika automobilske industrije nije donesen jedinstveni koncept kojim bi se izbjeglo uvođenje zabrane prometovanja.

Politika se zalaže za ugradnju dodatnih katalizatora što industrija zbog prevelikih troškova odbija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

OGROMNE ŠTETE, STRADALO NEKOLIKO GRADOVA Nikad veći led pao na sjeveru Hrvatske

DHMZ Republike Hrvatske izdao je upozorenje u trenu kad je tučonosni oblak već “rasipao” svoj teret na sjeveru Hrvatske....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo