Subota, 25 lipnja, 2022

Priopćenje kluba HDZ BiH – HNS u svezi sankcija od strane SAD-a predsjedniku Federacije BiH gosp. Marinku Čavari

Pročitajte i ovo

Klub HDZ BiH – HNS  u Zastupničkom domu Parlamenta  FBIH smatra nevjerojatnim i apsurdnim objavljenu informaciju da je  predsjednik Federacije BiH, gosp. Marinko Čavara stavljen na crnu listu Ministarstva financija SAD-a.

Obrazloženje dano u priopćenju da predsjednik Federacije BiH narušava Ustav tj. Daytonski mirovni sporazum jeste ništa drugo nego apsurd. Svi međunarodni predstavnici u BIH upoznati su sa stanjem  i nemogućnosti formiranja nove izvršne vlasti nakon izbora 2018. godine, a sve to ima za posljedicu i neimenovanje sudaca Ustavnog suda Federacije BiH, a razlog toga je nepostojanja političkog dogovora unutar Federaciji BiH. Klub HDZ BiH – HNS već duže vrijeme predlaže pokretanje svih formalno – pravnih i zakonskih procedura pri formiranju nove Vlade, koju SDA odbija, jer nema većinu u Klubu bošnjaka, a kontinuirano radi pritisak na predsjednika Federacije BiH.

Kvazi-državni odnosno bošnjački nacionalizam koji buja u proteklom razdoblju, te svakom prigodom daje do znanja kako želi stvoriti trenutačno od Federacije BIH, a dugoročno od BIH, isključivo državu bošnjačkog naroda, gdje Hrvat ne može biti ravnatelj Federalne uprave policije, nije apsurd, već stvarna realnost bošnjačke politike i svjetonazora. Nepostojanje političkog dogovora u Federaciji BiH jest ključan čimbenik svih odnosa unutar Federacije BIH, a iskreno političko protivljenje implemenatciji presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH dolazi samo od predstavnika većinskog bošnjačkog naroda.

Unitarističke, tzv. probošnjačke političke snage  u 2022. godini odbijaju sve dogovore o budućnosti i napretku ove zemlje i to uz nazočnost međunarodnih predstavnika na svim održanim sastancima.  Stoga legitimni predstavnici hrvatskog naroda u težnji za pravdom, demokracijom, suživotom, rade i provode politiku stabilnosti Federacije BiH i BiH. Svaka politička aktivnost usmjerena u tom pravcu za dobrobit sva tri naroda i građana u BiH jeste borba i političko djelovanje usmjereno ka jačanju i poštivanju Washingtonskog i Daytonskog mirovnog sporazuma, na kojima se temelje Ustav Federacije BiH i BiH.

Vješta manipulacija da Hrvati nisu čuvari Daytona već rušitelji, što je stav probošnjačke politike pod plaštom borbe za građansku državu, dovodi do daljnjeg preglasavanja i majoriziranja Hrvata. Krajnji cilj takve politike je potpuno preuzimanje zakonadavne i izvršne vlasti i izbacivanje Hrvata kao konstitutivnog naroda iz svih političkih procesa.

Klub HDZ BIH – HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BIH smatra kako  predsjednik Federacije BiH i zastupnik te politika koju zastupa i provodi  jeste čuvar Ustava Federacije BiH i BiH.

Stoga će HDZ BiH – HNS  i u budućnosti, kontinuirano, neumoljivo i snažno se zalagati za potpuno poštivanje Ustava, Daytonsku i Washingtonsku Bosnu i Hercegovinu, domovinu Hrvata kao konstitutivnog naroda, te se nećemo umoriti nego biti i ostati čuvari cjelovitosti i neovisnosti Bosne i Hercegovine. Svojom unitarističkom politikom Bošnjaci izravno štete svim konstitutivnim narodima i ostalima, te dovode u pitanje njihovu opstojnost  koja izravno prijeti cijelovitosti i opstojnosti Bosne i Hercegovine.

Stoga, mi kao Klub HDZ BiH – HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH stojimo uz hrvatskog političara gosp. Marinka Čavaru, predsjednika Federacije koji je istinski branitelj i zaštitnik Ustava F BiH i BiH te na izlobiranu Odluku o stavljanju njegovog imena pod sankcije i na crnu listu Ministarstva financija SAD gledamo sa velikim čuđenjem, nepovjerenjem, te isto definiramo kao jedan od najvećih političkih apsurda američke administracije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

VIDEO IZ BUSOVAČE Njemačke kladionice zamijenila svojim biznisom u BiH

Prije nekoliko dana objavili smo uspješnu poslovnu priču mlade Franke Križanović iz Viteza koja se odlučila za pokretanje biznisa...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo