Prijenos uživo: U Vitezu počeli 8. Dani kazandžija i izvornog bećarca

0
545
Jutros su u Vitezu počeli 8. Dani kazandžija i izvornog bećarca, u organizaciji Mjesne zajednice Krčevine, kod Viteza. Ova već tradicionalna manifestacija okupit će danas nekoliko tisuća posjetitelja. Tako će i ove godine biti više od 40 kazana, kao i značajan broj drugih izlagača, tradicionalnih obrta i jela, koji na taj način prezentiraju kulturnu baštinu Hrvata Središnje Bosne, ali i čitave BiH i Hrvatske.

Uz Vitežane će i ove godine na manifestaciji sudjelovati i brojni gosti iz Busovače, Travnika, Novog Travnika, Kreševa, Jajca, Zenice, Livna, Popovače i Županje (Republika Hrvatska), a brojni posjetitelji najavili su dolazak iz čitave BiH i Hrvatske, kao i brojnih europskih zemalja, Austrije, Švicarske, Njemačke, Italije, Francuske..

Organizacijski odbor već nekoliko mjeseci priprema ovogodišnju manifestaciju, a proteklog tjedna održan je završni sastanak s predstavnicima kazandžija, gdje su do u detalje dogovorene pojedinosti. S obzirom na najave i upite nema dileme kako će 8. Dan kazandžija i izvornog bećarca biti do sada i najposjećeniji.

Uz brojne pjevačke skupine i glazbenike, kroz program će nas voditi Viteška lola, Perica Strukar, a vrijedni domaćini za ovu godinu su sagradili i binu. Također, i ovoga puta će biti izbor najveselije skupine, zatim najbolje šljivovice i viljamovke.

Pregršt razloga da danas, 4. studenog budete u Krčevinama kod Viteza i budete dio ove neprocjenjive manifestacije!

8 Dani Kazandžija i Izvornog Bećarca 2018

Dani Kazandžija i Izvornog Bećarca 2018 gd. UŽIVO prijenos iz Studia Portala DL.

Posted by Dolina Lašve . info on Nedjelja, 4. Novembar 2018.