Prevozio automobil na trupcima

Policija u njemačkom Göttingenu zaustavila je nedavno kamion čeških registracijskih oznaka koji je prevozio trupce, a na njima Škodu Octaviju karavan. Začudo, policajci su ga pustili dalje.

Prije nekoliko su dana vozači na autocesti A7 u blizini njemačkog Göttingena obavijestili policiju o neobičnom prizoru. Na jednom je tegljaču za prijevoz drvene građe, na nizu svježih trupaca, nepoznati Čeh prevozio – automobil.

Nadobudni je kamiondžija Škodu Octaviju Combi parkirao na trupce i tako se bezbrižno vozio autocestom, no policija ga je, nakon dojave, zaustavila i podvrgnula pregledu, piše Autonet.

Tijekom detaljnog pregleda vozila i neobičnog tereta pronađeno je nekoliko manjih neusklađenosti s propisima. Kamion čeških registracijskih oznaka imao je nekoliko oštećenih guma, prilično zemljom uprljanu šasiju te – pogodili ste – neispravno osiguran teret u obliku spomenute Škode.

Nakon što je otklonio nedostatke, privezao automobil gurtnama i platio 85 eura kazne, 48-godišnji Čeh pušten je dalje u promet.

Naime, prijevoz automobila na ovaj način policija nije nikako mogla okarakterizirati kao ilegalan, sve dok je vozilo propisno učvršćeno za teretni prostor kamiona. Glasnogovornica lokalne policije priznala je medijima kako je i sama iznenađena da je transport automobila na trupcima legalan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Objašnjen mit vezan za propuh: Neće vas ‘ubiti’

Uskoro iz tiska izlazi nova knjiga Vitežanke Đurđice Čilić