spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Premijerno poslušajte “Gloam” prvi singl i spot viteškog glazbenika Raneberg

Na popularnoj video platformi YouTube objavljen je prvi singl i spot viteškog umjetnika Raneberg.

Gloam je prvi singl u premijernom glazbenom projektu Raneberga. Kombinirajući moderan glazbeni pristup s retro instrumentima kao što su različiti sintisajzeri i klasičnim klavirskim harmonijama i gitarskim melodijama, Raneberg unosi svježi zvuk i ambijentalni ton u pjesmu.

Stihovi su na engleskom jeziku, a govore o “Interstellar” priči o ljubavi, prostor-vremenu i neizbježnom putovanju lika iz priče, a sve to upotpunjeno je kratkim video spotom kreiranim u strip stilu. Raneberg, tekstopisac i kompozitor pjesme ističe neke od utjecaja na pjesmu, a to su Pink Floyd, Jean-Michelle Jarre, Daft Punk, Lost Frequencies u smislu stila, ambijenta, harmonija i aranžmana te “Interstellar” Christophera Nolana u pogledu ideje priče.

Raneberg (David Grebenar) je autor teksta i skladatelj pjesme te je snimio sve instrumente u pjesmi kao i lead i back vokale. Za proces snimanja, editiranja i miksanja odgovoran je Ivan Dujmović (EBNER), glazbeni producent, skladatelj i profesor glazbe, a za proces masteringa i finalizaciju pjesme Frank Arkwrtight (Coldplay, The Smiths, ABBA, Radiohead, Elton John, Joy Division, Blur, Oasis…), master inženjer u Abbey Road Studios, London te jedan od najtraženijih mastering inžinjera u glazbenoj industriji uopće.

Glazbeni spot rađen je pod Creative Commons licencom, a montirao ga je Toni Matej Radoš.

Ranebergov rad možete pratiti na Instagramu, Facebooku i Twitteru, a pjesmu poslušati na svim streaming platformama (Spotify, Deezer, Tidal, Pandora, Apple Music, Shazam, YouTube music kao i na mrežama Instagram, YouTube, Facebook, TikTok i drugim.)

“Hvala svima na doprinosu pjesmi te ostanite uz nas za još sličnih projekata” poručio je za Vitez.info ovaj mladi umjetnik.

Izvor: Vitez.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM