Nedjelja, 24 svibnja, 2020

Premijer liga BiH neće se nastaviti u slučaju samo dva scenarija

Pročitajte i ovo

Mladić (38) napustio suprugu i vratio se živjeti kod majke nakon što je dobio temperaturu 37.1

Mladić (38) Senad H. napustio je svoju suprugu i vratio se živjeti kod majke nakon što mu je toplomjer...

Mostar: Uhićen Youtuber sa sjekirom, prijetio kardinalu Puljiću

''Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajuće...

Optužen Adis Pokvić, tvorac uvredljivih grafita

Tužiteljstvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Adisa Pokvića, koja ga tereti da je “javno izazvao narodnosnu i vjersku...
U organizaciji NS BiH  jučer je održana druga videokonferencija s predstavnicima svih klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sudionike konferencije je  u ime NS BiH pozdravio predsjednik Elvedin Begić, a sudjelovali su i glavni tajnik Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Odbora za natjecanja Milorad O. Lale.

Predstavnicima klubova je prezentirano službeno pismo iz UEFA-e u kojem su navedene smjernice o principima prava sudjelovanja u UEFA klupskim natjecanjima za sezonu 2020/2021.

Primarni zahtjev je završetak prvenstva na zelenom terenu uz preporuku da nacionalne asocijacije trebaju iscrpiti sve mogućnosti kako bi se domaće natjecanje završilo do kraja, piše Faktor.

Dužnost nacionalnih asocijacija je da UEFA-i, najkasnije do 25. svibnja 2020. godine, dostave plan nastavka i formata natjecanja. Postoje samo dva opravdana razloga da se domaće natjecanje može prijevremeno završiti. Kao prvo, ako postoje mjere zabrane organiziranja sportskih natjecanja i nemogućnosti završetka istog u predviđenom roku. Druga opcija prijevremenog završetka nacionalnog natjecanja ako uslijed posebnih ekonomskih i financijskih razloga, eventualni nastavak sezone može dugoročno ugroziti domaće natjecanje i klubove.

Klubovi su upoznati i s načinom eventualnog prekida natjecanja te je u tom slučaju propisan postupak klubova za sudjelovanje u UEFA natjecanjima.

U slučaju eventualnog odstupanja od zadanih principa prilikom prijave klubova za europska natjecanja od strane nacionalnih asocijacija, UEFA zadržava diskrecijsko pravo da odbije te klubove.

U nastavku sastanka klubovima je predložen plan aktivnosti koje je pripremio NSBiH, a vezane su za nastavak trenažnog procesa i natjecanja u BHT Premijer ligi.

Okvirni datumi početka trenažnog procesa je od 8. do 10. svibnja 2020. godine za individualne pripreme. Drugi dio bi počeo 13. svibnja 2020. godine kada bi se nastavio rad po grupama (do max. pet igrača), a završni dio priprema bi krenuo od dana 23. svibnja 2020. godine. Prijedlog nastavka natjecanja u BHT Premijer ligi je planiran za dan 7. lipnja 2020. godine.

U dostavljenom dokumentu je obrazložen i način organizacije utakmice, uz provođenje posebnih mjera zaštite, protokola dolaska, boravka i odlaska ekipa sa stadiona, kao i same realizacije događaja koji će biti održan bez prisutnosti publike.

Za provođenje predloženih aktivnosti prethodno je potrebno dobiti dozvole nadležnih organa, uz uvjet da su stvoreni svi sanitarno higijenski uvjeti za neometano odvijanje fizičkih aktivnosti igrača.

Svi rokovi su uvjetovani, svi predloženi datumi su prilagođeni trenutnoj situaciji. Ako se epidemiološka slika u našoj zemlji poboljša u narednom razdoblju, a mjere nadležnih organa budu reducirane ili ukinute, Izvršni odbor NSBiH će tek onda razmatrati prijedloge za nastavak natjecanja i donositi potrebne odluke.

– Vremena za nastavak natjecanja u BHT Premijer ligi ima sasvim dovoljno, a ono što je najvažnije u ovom trenutku je kako na najbolji način pripremiti sanitarno tehničke uvjete za neometan nastavak natjecanja i odigravanje utakmica, uz prethodno osiguranje svih procedura za adekvatnu zaštitu zdravlja igrača – poručili su in NS BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Spavate pokriveni čak i kada su vruće noći? Evo zašto

Vjerojatno ste primijetili da nakon okretanja i namještanja cijelu noć, jedina stvar koja vam pomaže kod lakšeg spavanja je...

Pedesetmetarska krunica u zahvalu Gospi u Međugorju

U petak 22. svibnja 2020. oni koji su se s namjerom ili slučajno zatekli u Međugorju i Mostaru mogli su uživati u nesvakidašnjim prizorima. Naime,...

Izvoz hrane iz BiH raste tijekom pandemije

Bosanskohercegovački izvoz hrane porastao je tijekom pandemije i jedna je rijetkih djelatnosti koje bilježe pozitivnu bilancu tijekom krize, izvještava Indikator.ba. Bosna i Hercegovina je za...

Kardinal Puljić predmolio online krunicu “Hrvata svega svijeta”

U subotu 23. svibnja održala se već osma po redu online molitvena inicijativa krunica "Hrvata svega svijeta" koju je predmolio vrhbosanski nadbiskup metropolit i...

Bajram namaz u Busovači (FOTO)

Svim čitateljima islamske vjeroispovijesti redakcija portala grad-busovaca.com upućuje čestitku povodom završetka Ramazana i obilježavanja Bajrama, sa željama za proslavu ovog velikog praznika u krugu...
- Marketing -

Pročitajte i ovo