Predstavljen model zapošljavanja koji će pomoći mladim ljudima

Predsjedništvo HDZ BiH danas je održalo 4. (četvrtu) proširenu sjednicu u Kiseljaku. Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao dr. Dragan Čović, nazočili su i predsjednici Županijskih odbora, Regionalnih odbora i Brčko distrikata HDZ BiH.

Na sjednici se analiziralo izborno Zakonodavstvo u BiH s prijedlozima za izmjene. Razgovarano je i o dosadašnjem načinu i prijedlozima koji su dobiveni od Središnjeg izbornog povjerenstva i drugih partnera, koji će sudjelovati u izradi novog Izbornog zakona.

Predsjednici Županijskih odbora HDZ BiH, svatko po svojoj županiji, ukazivali su na prednosti i nedostatke mogućih rješenja koja su ponuđena na sjednici. Razgovarano je i o modelima koji bi osigurali da Hrvati mogu birati svoje predstavnike za člana Predsjedništva i Dom naroda, a da ne budu preglasani.

Govoreno je i spajanju lokalnih i općih izbora te njihove odgode za 2018. godinu ako se postigne dogovor, što bi bio poticaj da se ubrzaju reforme a vrijeme od dvije godine moglo bi se iskoristiti za ozbiljnije rekonstrukcije. Kazano je kako će se i na idućoj sjednici Predsjedništva govoriti o ovoj temi, te je predloženo da se predlože modeli ispod kojih se ne smije ići u raspravi.

Predsjedništvo HDZ BiH danas je raspravljalo o funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti na svim razinama u BiH. Zaključak je da već na svim razinama ima pozitivnih pomaka, te je poslana i poruka ohrabrenja svim dužnosnicima da nastave aktivno u svojim poslovima i obvezama.

Predsjednik Čović na sjednici je dao osvrt na provedbu programa HDZ BiH te planiranim aktivnostima u budućem razdoblju, posebno je naglašena briga za mlade i osobe u potrebi. Socijalna osjetljivost mora biti nazočna, treba se pomoći svakoj osobi slabijeg materijalnog statusa zaključeno je na sjednici.

Zapošljavanje mladih mora biti prioritet, te je predstavljen model zapošljavanja koji će pomoći mladim ljudima ali i poduzetnicima koji će ih zaposliti. Ponuđeni su i primjeri koji moraju pomoći mladim ljudima pri zapošljavanju i samozapošljavanju, najpovoljniji model bit će što prije usvojen kako bi mladi ljudi, koliko toliko stekli prva radna iskustva i mogli se natjecati za radno mjesto.

Razgovarano je o aktivnostima i realizaciji euroatlantskog cilja. Potvrđena je i neupitna opredijeljenost i veliki intenzitet provedenih i planiranih aktivnosti nužnih za realizaciju reformskih procesa, a s ciljem napretka Bosne i Hercegovine kroz proces pridruživanja Europskoj uniji. Zaključeno je da se sve aktivnosti moraju uraditi kako bi Bosna i Hercegovina dobila kandidacijski status za članstvo u EU do kraja 2016. ili početkom 2017. godine

Na danas održanoj sjednici zakazana je i sjednica Središnjeg odbora HDZ BiH za 11. prosinca. Analizirana je i provedba unutarstranačkih izbora s osvrtom na sve razine te je predstavljen i stranački kalendar aktivnosti do kraja tekuće godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sabor ŽSB

Zakazana 10. sjednica Sabora Srednjobosanske županije

Vitez: Prezentacija izvješća o primjeni Indeksa inkluzivnosti u Srednjobosanskoj županiji