Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH u Žepču razgovaralo o položaju mladih

Predsjedništvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je u Žepču svoju redovitu sjednicu tijekom koje se, pored ostalog, razgovaralo o položaju mladih u našoj zemlji, priopćeno je iz Ureda za informiranje Mladeži HDZ-a BiH.

Tijekom sjednice predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul pohvalio je rad organizacije Mladeži HDZ-a BiH u Zeničkodobojskoj županiji te je istaknuo kako je u protekloj, 2015. godini Mladež HDZ-a BiH bila nositelj velikoga broja uspješno realiziranih aktivnosti diljem BiH.

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH usvojilo je okvirni plan aktivnosti za 2016. godinu koji sadrži veliki broj projekata i aktivnosti, kako u BiH tako i na međunarodnom planu, posebice kroz sudjelovanje u projektima Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) te suradnju s Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske.

Na sjednici je detaljno analiziran položaj mladih u BiH.

“Svjesni teške situacije u kojoj se nalazi veliki broj mladih u ovoj zemlji te visokog postotka nezaposlenosti, pozdravljamo aktivnosti entitetskih i pojedinih županijskih vlada koje su usmjerene ka zapošljavanju i samozapošljavanju mladih, omogućavanju odrađivanja pripravničkog i volonterskog staža, kao i sufinanciranju stambenog zbrinjavanja mladih”, navodi se u priopćenju.

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH pozvalo je sve razine vlasti, koje ovakve mjere nisu pokrenule, da što prije krenu u njihovu pripremu i realizaciju, u skladu sa svojim mogućnostima kako bi se smanjio negativni trend odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Prije početka sjednice položen je vijenac te su zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Hrvatskog vijeća obrane (HVO), navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Tioil Ljubuški

Rat cijenama goriva u Ljubuškom: Dizel pao na 1,26 KM!

[VIDEO] Kad vam rođak gastarbajter govori da ne dolazite: ‘Ja sam otišao, al’ sad ne može…’