Predsjednik ŽO Nikola Grubešić na radnom sastanku predsjednika Čovića s izabranim dužnosnicima

0
252
Danas se u Stocu održao radni sastanak predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića s gradonačelnicima i načelnicima općina, predsjednicima vlada i ministrima financija iz reda HDZ-a BiH.

Na samom početku sve okupljene pozdravio je domaćin načelnik općine Stolac gosp. Stjepan Bošković. Ukratko se osvrnuo na trenutačnu situaciju u općini Stolac kao i prilikama u kojima se ova općina nalazi, te mogućnostima razvoja iste.

Dr. Dragan Čović pozdravio je sve okupljene i zahvalio domaćinu na organizaciji sastanka. U prvom djelu sastanka svi načelnici su iznijeli stanje u općinama iz kojih dolaze, te se raspravljalo o cestama koje su od značaja za općine i Federaciju BiH u cijelosti. Poseban naglasak je stavljen na buduću brzu cestu Stolac-Neum koja bi se trebala ubrzo početi graditi. U drugom djelu sastanka načelnicima i gradonačelnicima pridružili su se predsjednici županijskih vlada i ministri financija iz reda HDZ BiH.

Razgovaralo se o Nacrtu zakona o doprinosima i Zakonu o porezu na dohodak. Cilj ova dva zakona pojednostavljenje obračunavanja i plaćanja doprinosa, kvalitetniji nadzor i jačanje financijske discipline. Novim zakonom su obuhvaćeni doprinosi za sva obvezna osiguranja, što je posebno značajno kako bi jednim zakonom bila uređena ova oblast i izbjegnuta velika neujednačenost u pogledu stopa, osnovica i obveze doprinosa.

Zaključak radnog sastanka je kako će Ministarstvo financija F BiH uz suradnju jedinica lokalne samouprave i županija uložiti dodatni napor s ciljem donošenja što kvalitetnijih zakona na zadovoljstvo svih razina vlasti u F BiH ali i privatnog sektora.

Priopćenje ŽO HDZ BiH ŽSB

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.