Srijeda, 6 srpnja, 2022

Predsjednik Federacije BiH: „Praznik rada poticaj za veće zalaganje za bolju zaštitu radnika i njihovih prava“

Pročitajte i ovo

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je da je Međunarodni praznik rada poticaj za veće zalaganje za bolju zaštitu radnika i njihovih prava.

„Međunarodni praznik rada, uz podsjećanje na dugu i tešku borbu za bolja radnička prava, prigoda je za ozbiljnije razmišljanje o radu i značajnoj ulozi radnika u društvu.

Nakon pandemije koronavirusa i u teškim okolnostima zbog globalne gospodarske krize prouzrokovane ratom u Ukrajini, naša zemlja, ali i cijela Europa, suočila se s padom gospodarskog razvoja, rastom inflacije i usporavanjem ekonomske aktivnosti, s negativnim posljedicama na standard i kvalitetu života.

U Federaciji BiH, institucije vlasti su, sukladno svojim zakonskim nadležnostima, donijele niz zakonskih mjera s ciljem očuvanja radnih mjesta, sprečavanja negativnih posljedica na gospodarstvo i pomoći svim kategorijama društva, posebice najpotrebitijima. Ipak, svjesni smo da moramo još intenzivnije pristupiti i djelovati kako bismo sanirali negativne posljedice krize i omogućili oporavak gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje uvjeta za rad.

Stoga, neka ovaj Praznik rada, uz neizostavno druženje i veselje, bude i poticaj za veće zalaganje za bolju zaštitu radnika i njihovih prava, prvenstveno prava na rad i na zaradu kojom radnik sebi i svojoj obitelji može osigurati dostojanstven život“, kazao je Predsjednik Federacije BIH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Jeste li znali? Poslodavac u FBiH je dužan omogućiti radniku četiri slobodna radna dana zbog vjerskih praznika

Poslodavac u FBiH dužan je radniku omogućiti odsustvo do četiri radna dana zbog vjerskih praznika od kojeg su dva...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo