Četvrtak, 21 siječnja, 2021

Predsjednik Federacije BiH održao sastanak na temu izgradnje dionice Vitez-Nević Polje brze ceste Lašva – Travnik-Jajce

Pročitajte i ovo

Čak 45 osoba, većinom iz BiH, pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim covid testovima!

Granični policajci Policijske uprave brodsko-posavske su tijekom vikenda otkrili čak 45 pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima. Na...

Priznanje „Jastebovima“ je odao i predsjednik RH Zoran Milanović

Okupljanjem nekadašnjih pripadnika, polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja Mati Lučiću Maturici u vojarni koja nosi  ime ovog heroja Domovinskog...

Upaljeno žuto upozorenje u BiH: Očekuju se ekstremno niske temperature

U Bosni i Hercegovini je danas upaljen žuti meteoalarm zbog ekstremno niskih temperatura koje će ići i do minus...

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara održao je sastanak s predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, ministrom prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH Denisom Lasićem i direktorom JP Autoceste Federacije BiH Adnanom Terzićem i izvršnim direktorom za ekonomsko-financijske poslove u JP Autoceste Federacije BiH Ivicom Ćurićem na kojem je razgovarano o projektu izgradnje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, prometnice koja ima vitalni značaj kako za lokalno stanovništvo, tako i za cijelu BiH.

Sredstva od 100 milijuna KM su osigurana i neophodno je ubrzati aktivnosti kako bi počela gradnja.

Direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić informirao je sudionike sastanka o navedenom projektu, istaknuvši kako je projekt prolaska kroz poslovnu zonu u Vitezu u završnoj fazi.

Eksproprijacija se ubrzava i prvih 250 000 KM je uplaćeno za šest vlasnika parcela.

Na sastanku je istaknuto kako je za realizaciju ovog projekta neophodna daljnja dobra suradnja vlasti na federalnoj i županijskoj razini s općinama kroz koje prolazi brza cesta, s ciljem brže realizacije projekta i rasterećenja jedne od najopterećenijih bosansko-hercegovačkih cesta.

Te u tu svrhu će se ubrzo održati sastanak u Središnjoj Bosni.

Povezivanjem ove ceste s Koridorom 5C središnje područje BiH dobilo bi najbolju prometnu vezu sa središnjom Europom i Jadranom na jugu.

Razmatrano je i kako osigurati sredstva za ostale dionice i jedna od mogućnosti je udruživanje sredstava županija iz troškova za izgradnju brzih cesta.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Član SIP-a Vlado Rogić o današnjoj sjednici SIP-a i odlukama!

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku da poništi izbore u Srebrenici i Doboju. Protiv ove odluke bio je...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo