Predsjednik FBiH primio u posjet grupu predstavnika austrijskog Kruga Forchtensteiner

Grupa predstavnika austrijskog Kruga Forchtensteiner predvođena prof. dr. Josefom Hochtlom, predsjednikom Kruga Forchtensteiner, jučer je posjetila predsjednika FBiH Marinka Čavaru.

Sastanku je nazočio i veleposlanik Republike Austrije u BiH Martin Pammer.

Prof. dr. Josef Hochtl, predsjednik Kruga Forchtensteiner, zahvalio se, u ime grupe predstavnika, na prijemu i upoznao predsjednika FBiH o radu ove organizacije. Kazao je da Krug Frochtensteiner predstavlja mrežu svih članova, koji su aktivni u vezi s unutarnjim, ali i mnogobrojnim međunarodnim kontaktima, u smislu spremnosti za suradnju i njeno poticanje. Istaknuo je da Republika Austrija vidi BiH kao aktivnu članicu EU u budućnosti, te da Republika Austrija ima veliki interes da poprati BiH na tom putu. Također, kazao je da Republika Austrija i dalje namjerava ostati najveći ulagač u našu zemlju.

Predsjednik FBiH zahvalio se na ukupnom odnosu Republike Austrije prema BiH, istaknuvši da je BiH za provođenje socijalno ekonomskih reformi i stabiliziranja teškog ekonomsko – socijalnog stanja potrebna pomoć europskih, prijateljskih zemalja, kao što je Republika Austrija.

Tijekom sastanka, na molbu grupe predstavnika Kruga Forchtensteiner, predsjednik FBiH informirao je nazočne o aktualnoj političkoj situaciji u FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pod predsjedavanjem ministrice Pendeš održan sastanak ministara obrane Američko-jadranske povelje

U Vitezu tradicionalna manifestacija “Dani kazandžija i izvornog bećarca”