Predsjednik FBiH Marinko Čavara u službenoj posjeti Općini Fojnica

0
379

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas, 7. 6. 2016. godine službeno je posjetio Općinu Fojnica gdje se sastao s općinskim načelnikom Sabahudinom Klisurom.

Sastanku su nazočili i ministar u Vladi KSB i predsjednik OO SDA Fojnica Salkan Merdžanić i predsjednik OO HDZ BiH Fojnica Branko Stanić.

Čavara u Fojnici, fra Miro RelotaTijekom sastanka, načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura upoznao je Predsjednika Federacije BiH s razvojem infrastrukturnih projekata, te gospodarskim stanjem u općini Fojnica.

Predsjednik Federacije BiH nakon sastanka je izjavio: „Razgovarali smo o projektima koje je općina aplicirala i o dobroj suradnji općinskih organizacija stranaka HDZ BiH i SDA, čiji su predstavnici nazočili ovom sastanku. Suradnja je neophodna, a posebno institucija predsjednika Federacije BiH sa svim lokalnim razinama kao što je i Fojnica. Fojnica zaslužuje veliku pozornost svih razina vlasti i pomoć da se život učini boljim kroz implementaciju projekata koji su od velikog značaja za ovu općinu.“

Predsjednik Federacije BiH posjetio je i Franjevački samostan Fojnica gdje je razgovarao sa fra Mirom Relotom.

Fra Miro Relota upoznao je Predsjednika Federacije BiH s napretkom radova na izgradnji zgrade muzeja i galerije, te restauraciji muzejskog blaga. Velečasni Relota je istaknuo da je blago fojničkog samostana, kojeg su fratri sačuvali, značajno za povijest BiH i šire regije, te je potrebno da se u osiguravanje boljih uvjeta uključe sve institucije na svim razinama vlasti u BiH.

Predsjednik Federacije BiH poručio je da ovaj projekt ima izuzetan značaj za očuvanje povijesti i kulture BiH, te da je potrebna veća potpora institucija Federacije BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.