spot_img
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaPOLITIKAPredsjednik FBiH Marinko Čavara otvorio endoskopski ured u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra...

Predsjednik FBiH Marinko Čavara otvorio endoskopski ured u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“

Simboličnim presijecanjem vrpce, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvorio je danas, 15. prosinca 2015. godine, endoskopski ured u Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

„Čestitam ravnatelju prim.dr. Velimiru Valjanu, ministru zdravstva i socijalne politike KSB Nikoli Grubešiću, Vladi KSB i Vladi Republike Hrvatske što su prepoznali ovaj projekt i realizirali ga. Ovo je uspjeh i bolnice i Ministarstva zdravstva i socijalne politike KSB, a ovu našu sreću vjerujem da će osjetiti i pacijenti koji, zbog određenih tegoba trebaju ovakve uređaje, trebaju ovu medicinsku skrb. Vjerujem da će to znati cijeniti i oni koji budu dolazili na pregled i kojima će ovaj ured pomoći u poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Pročitaj još
> Kolinda Grabar Kitarović: Hrvatska će i dalje ulagati u središnju Bosnu
Ministar Grubešić potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta poboljšanja energetske učinkovitosti u bolnici u Novoj Biloj

Ministar zdravstva i socijalne politike KSB Nikola Grubešić istaknuo je da je osobno, ali i kao ministar i član Vlade KSB sretan i ponosan zbog otvaranja endoskopskog ureda.

„Nadam se da će, ne samo našim osiguranicima iz KSB, već i iz regije ovaj ured služiti u cilju preveniranja bolesti i čuvanja zdravlja. Neka je sretan rad djelatnicima u ovom novom uredu, a Ministarstvo zdravstva i socijalne politike KSB i Vlada KSB i dalje stoje na raspolaganju javnom zdravstvenom sektoru u unapređenju usluga koje daju našim osiguranicima“, kazao je ministar Grubešić.

Ravnatelj Hrvatske bolnice „Dr. Fra Mato Nikolić“ prim. dr. Velimir Valjan kazao je da novootvoreni endoskopski ured ima višestruki značaj.

“Zvaničnim otvorenjem želimo se zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Vlada Republike Hrvatske, Vlada KSB i Zavod za zdravstveno osiguranje su u protekle dvije godine uložili u ovaj projekt oko milijun KM. Ured je vrhunski opremljen, i s ponosom mogu reći da imamo osoblje koje je osposobljeno, koje je vodeće u BiH kad su u pitanju endoskopske dijagnostičke i terapijske procedure“, kazao je ravnatelj bolnice prim. dr. Valjan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti