Subota, 2 srpnja, 2022

PRAZNIK RADA Busovačke ulice ukrašene državnim zastavama

Pročitajte i ovo

U povodu obilježavanja Međunarodnog praznika rada, proteklih dana ukrašene su busovačke ulice državnim zastavama. Većina ih je postavljena na stubove javne rasvjete, no neke i na državne institucije, ustanove i poduzeća. Pogledajte nekoliko fotografija koje smo zabilježili jučer.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je javnost u Federaciji Bosne i Hercegovine da je Zakonom o praznicima, koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi svibanj/maj – Međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. svibnja/maja).

Istim zakonom je propisano da ako jedan od dana u koje se slavi Prvi svibanj/maj padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

U skladu s navedenim, a s obzirom na to da 1. svibanj/maj 2022. godine pada u nedjelju, iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obavještavaju javnost da su neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine nedjelja 1. svibanj/maj, ponedjeljak 2. svibanj/maj i utorak 3. svibanj/maj 2022. godine.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Mobilni radar u Busovači danas na 4 lokacije

PS BUSOVAČA Najavljene radarske kontrole za 02. 07. 2022. - PS BUSOVAČA 16:00 do 17:30 sati ulica N.Š.Zrinski (kod ug.ob.KIM) 18:00 do 19:30...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo