Produžene postojeće mjere za još 14 dana, upućen prijedlog nove mjere

”Prijedlog je da se omogući pripadnicima MUP-a da imaju pravo zatvoriti ugostiteljski objekt ako se krše mjere, odnosno, ako je u zatvorenom prostoru više od 30 ljudi”, naveo je Čerkez.

Epidemiološke mjere Kriznog stožera  Federacije, poput nošenja maske, socijalne distance i ograničenog kretanja, produžene su za još 14 dana, potvrdio je za Dnevni avaz Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH.

”Mjere koje je predložio Krizni stožer FBiH prvi put je usvojila i Vlada FBiH tako da one ostaju i dalje na snazi, jer je situacija još takva da nema mjesta opuštanju. Prema trenutnoj situaciji nema popuštanja s mjerama sigurno još mjesec”, kazao je Čerkez.

Dodao je da će uputiti prijedlog prema Vladi FBiH u vezi s radom ugostiteljskih objekata. ”Prijedlog je da se omogući pripadnicima MUP-a da imaju pravo zatvoriti ugostiteljski objekt ako se krše mjere, odnosno, ako je u zatvorenom prostoru više od 30 ljudi. Ako to prođe onda postoji mogućnost da se ukine i zabrana kretanja”, rekao je Čerkez.

Podsjetimo, Krizni stožer produžio je za još 14 dana mjere zabrane koje se odnoso na spriječavanje širenja pandemija koronavirusa, a one, između ostalog, podrazumijevaju zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati, obavezno nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima kao i na otvorenim prostorima, držanje distance…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom

Vitežaninu produžen pritvor zbog sumnje da je ubio profesora u Livnu