Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Poznato kad počinje korištenje turističkih vaučera u FBiH te kako i na kojem području ih možete koristiti

Pročitajte i ovo

Od početka srpnja u Republici Srpskoj počelo je korištenje turističkih vaučera. Federacija Bosne i Hercegovine je takav projekat odobrila u lipnju, a provođenje počinje sljedećeg ponedjeljka. No, brojni su građani koji ne znaju kako i na kojem području mogu koristiti vaučere.
U lipnju je federalna Vlada donijela odluku te osigurala 100 tisuća turističkih vaučera u vrijednosti od po 200 maraka. Implementacija projekta počinje u ponedjeljak.

“Mi do dan danas svakodnevno imamo veliki broj upita. Mislim da je, barem po tome sudeći, ovaj program zaista puni pogodak i mi očekujemo veliki broj upita već od ponedjeljka. Nije moguće rezervirati. Zamolit ću građane Federacije BiH za još malo strpljenja, još nekoliko dana dok mi završimo kompletan taj proces prikupljanja, pripreme ponuda i unosa ponuda na platformu”, kazao je Enis Avdić, „Odmori u BiH“.

Precizan broj destinacija u Federaciji u kojima se vaučeri mogu iskoristiti za sada nije poznat budući da proces prijave još traje, piše BHRT.

Od 1. srpnja svi koji imaju prebivalište u Republici Srpskoj ili Brčko distriktu imaju mogućnost korištenja turističkih vaučera u iznosu od 100 maraka. Do sada je iskorišteno više od 3600 vaučera, a trenutno je podneseno četiri tisuće zahtjeva za korištenje vaučera za 44 destinacije na području Republike Srpske.

“Najviše se radi o bračnim parovima srednje životne dobi i imamo stariju populaciju koja najviše iskorištava banjske centre. Radi se o starijim ljudima koji idu i preko Fonda a ovo koriste u vlastitoj režiji”, kazala je Suzana Gašić, ministrica trgovine i turizma RS.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Velika zainteresiranost za prodaju turističkih vaučera Vlade FBiH

Na domaćim platformama "eKupon", "OdmoriuBiH" i "Citydeal flyfly travel" jutros je krenula prodaja turističkih paketa po umanjenoj cijeni vaučera...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo