Poznati su predsjednički kandidat i nositelji lista SDA na općim izborima

Stranka demokratska akcije (SDA) danas će izaći s listom imena kandidata za Opće izbore koji su zakazani u listopadu. Manje-više sve je poznato i ostalo je da stranka koju predvodi Bakir Izetbegović sve potvrdi na sjednici predsjedništva.

Očekuje se da će članovi Predsjedništva stranke bezrezervno podržati stranačkog lidera kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. On je već uvelike kročio u predizbornu kampanju pa se očekuje do kraja neizvjesna borba s kandidatom opozicije Denisom Bećirovićem (SDP), piše Klix.ba.

Nositelji listi za državni parlament su Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Šerif Špago, Denijal Tulumović i Nermin Mandra.

Među nositeljima listi za Federalni parlament su Fadil Novalić, Azmir Husić, Mirsad Zaimović, Melika Mahmutbegović, Edin Mušić, Edin Smajić, Nermina Zahirović…

Što se tiče Županije Sarajevo, čini se da su u SDA prelomili pa su između Faruka Kapidžića i Mahira Devića odabrali ovog drugog da bude prvi na listi za Skupštinu ŽS.

Mediji bliski ovoj stranci javljaju da će za nositelja u HNŽ-u biti kandidirana Irma Memidžan, u TŽ – Irfan Halilagić, u ZDŽ – Mirsad Hadžić, u BPŽ – Aida Obuća, u USŽ – Jasmin Musić, u SBŽ – Tahir Lendo, u HBŽ – Hikmet Hodžić i u Posavskoj županiji – Anes Osmanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Neum izašao iz prometne izoliranosti: Svečano otvorena cesta Neum – Stolac

Sutra u BiH sunčano, dnevna temperatura do 40 stupnjeva