Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Poziv Hrvatima izvan BiH da glasuju na Općim izborima

Pročitajte i ovo

Matica hrvatska i Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” uputili su zajednički poziv Hrvatima državljanima BiH, koji žive izvan BiH, da se prijave za izbore i na njih izađu 2. listopada.

Drage Hrvatice i Hrvati – državljani Bosne i Hercegovine koji živite izvan BiH, 2. listopada bit će održani Opći izbori u BiH, a rok za prijavu, koja omogućuje glasovanje državljanima BiH koji žive izvan BiH, istječe 19. srpnja, napominju.

Ne zaboravite, poručuju, da imate pravo glasa na izborima u BiH te povijesnu odgovornost da sačuvate pravo na svoj autentični hrvatski i bosanskohercegovački glas, posredstvom predstavnika koje ćete sami izabrati.

Imate povijesnu priliku zaštititi Hrvate koji žive u BiH od daljnjeg napuštanja zemlje, koju su za vas i za nas sačuvali predci stoljećima, te presudnu ulogu u očuvanju opstanka hrvatskih ognjišta u BiH na način da ćete glasovanjem na izborima udvostručiti snagu i volju za opstankom sve malobrojnijem hrvatskom narodu u BiH, kaže se u poruci.

Budući da će izbori biti održani po starom izbornom zakonu, koji omogućava drugima da govore u naše ime, trebaju se pridružiti Hrvatima BiH i zajedno s njima udvostručiti snagu kojom će se izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva, pozivaju MH i HKD Napredak.

Podsjećaju da će se nakon ovih izbora donositi važne odluke o izmjenama Izbornog zakona u BiH, a svaki glas može biti presudan, zato mole za žurno podnošenje prijava za glasovanje izvan BiH.

Prijave za glasovanje izvan BiH dostavljaju se samo elektronički, putem portala e-Izbori, dostupnog na mrežnoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ili putem telefaksa na slјedeće brojeve: +387 33/251-333 i +387/33 251-334, prenosi Hina.

Sve informacije u vezi s glasovanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba ili putem info-linije: +387/33/251-331 i +387/33 251-332 ili elektroničkim putem na e-adresu: info@izbori.ba.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Političari traže da se SFF održava nekoliko puta godišnje kako bi skrenuo pažnju javnosti s afera

Glavna tema u bh. medijima ovih dana je svakako Sarajevo Film Festival koji je zasjenio sve afere političara koje...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo