Petak, 12 kolovoza, 2022

Potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji između Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Općine Rugvica

Pročitajte i ovo

Nakon iskazivanja obostranog interesa za partnerstvom i suradnjom i donesenih odluka na Općinskim vijećima dvaju Općina, u četvrtak, 07. srpnja 2022. godine u prostorijama Općine Rugvica upriličeno je svečano potpisivanje Povelje o prijateljstvu i suradnji između Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Općine Rugvica iz Republike Hrvatske. Povelju su potpisali općinski načelnici Sead Čaušević i Mato Čičak.

Nakon svečanosti potpisivanja Povelje i prigodnog obraćanja općinskih načelnika koji su najavili početak jedne dugoročne strateške suradnje dvaju Općina, izaslanstvo Općine Gornji Vakuf-Uskoplje na čelu s općinskim načelnikom Seadom Čauševićem, predsjednikom OV Goranom Batinićem, predsjednikom OO SDA Gornji Vakuf i zastupnikom u Skupštini KSB Sedžadom Milanovićem i predsjednikom OO HDZ-a BiH Uskoplje i zastupnikom u Skupštini KSB Draženom Matišićem, u pratnji domaćina posjetilo je industrijsku i trgovačku zonu Rugvica, novoizgrađeni moderni dječji vrtić čija je izgradnja u potpunosti financirana sredstvima EU i pročišćivać otpadnih voda.

Općinska vijeća Općine Rugvica i Općine Gornji Vakuf-Uskoplje odlučila su uspostaviti suradnju između dvije jedinice lokalne samouprave, čime se učvršćuje obostrano razumijevanje i prijateljstvo između njenih žitelja i susjednih naroda, potiču razmjene i suradnja te na taj način doprinosi zajedničkom napretku. Povelja o prijateljstvu i suradnji se, između ostalog, temelji na suradnji na polju gospodarstva, znanosti i obrazovanja, komunalnog uređenja, kulture, sporta i turizma.

Općina Rugvica je prva Općina iz Republike Hrvatske s kojom je Općina Gornji Vakuf-Uskoplje potpisala Povelju o prijateljstvu i suradnji. Općina Rugvica nalazi se u Zagrebačkoj županiji. Ova općina na sjeveru graniči sa Zagrebom, na istoku s Dugim Selom, na jugu sa Ivanić Gradom a zapadnu granicu čini rijeka Sava. U njenoj industrijskoj zoni nalazi se nekoliko velikih i značajnih tvrtki kao što je Ikea, Outlet centar, KFK i mnoge druge tvrtke. Iako ima relativno mali broj stanovnika, Općina Rugvica ima izrazito veliko iskustvo s privlačenjem sredstava iz fondova EU kao i privlačenjem investitora, što je posebno zanimalo izaslanstvo Općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, izaslanstvo Općine Gornji Vakuf-Uskoplje  posjetilo je i Hrvatski sabor gdje ih je ugostio općinski načelnik Mato Čičak, koji je ujedno i saborski zastupnik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Sve je spremno za “Ribarsko večer” u Busovači

Udruga sportskih ribolovaca Busovača uz pomoć sponzora i prijatelja drugi put u našem gradu organizira "Ribarsko večer", a sve...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo