Potpisan ugovor o gradnji šest kuća za hrvatske povratnike u općini Bugojno

U zgradi Općine Bugojno jučer je potpisan ugovor o izgradnji kuća za šest obitelji hrvatskih povratnika s područja te općine, a sredstva u tu svrhu će izdvojiti Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ugovor su potpisali predstavnici obitelji kojima će biti izgrađene kuće, načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

“Ovim projektom Ministarstvo nastavlja s podrškom povratničkoj populaciji u oblasti stambene infrastrukture. Primarne potrebe jesu one za krovom nad glavom, i naš prioritet i jeste da riješimo to pitanje u doglednom roku, da bismo mogli više resursa usmjeriti ka zapošljavanju i obrazovanju”, kazao je u vezi s ovim projektom federalni ministar Edin Ramić, koji je ranije posjetio ovih šest obitelji.

Ramić je dodao da je ovaj projekt izraz opredijeljenosti Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica da se pokriju potrebe povratnike svih etničkih pripadnosti, te je pozvao i druge institucije, posebno one u entitetu RS, da iskažu sličnu opredijeljenost te povećaju stupanj podrške prema bošnjačkim povratničkim zajednicama. (Klix.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Guča Gora: Tisuće vjernika na proslavi sv. Franje

MUP ŽSB: Požar u školi