Potpisan projektni sporazum za Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP)

Sarajevo, 01. listopad 2015. Predsjednik FBiH Marinko Čavara i direktorica Odjela za Bliski istok, sjevernu Afriku i Europu Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) Khalida Bouzar potpisali su projektni sporazum za Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP).

Upravni odbor IFAD-a odobrio je Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP) 2011. godine. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 30.22 milijuna USD.

Glavni cilj RBDP-a je pomoći malim poljoprivrednicima da pređu s poljoprivrede za vlastite potrebe na komercijalnu poljoprivrednu proizvodnju. Projekt također nastoji podržati razvoj ne-farmskog poslovnog sektora. Očekivani rezultati projekta uključuju: povećanu produktivnost i razvoj poslovanja kroz ojačane poslovne i savjetodavne usluge; veći pristup održivim financijskim uslugama; te poboljšan pristup tržišnim i poslovnim mogućnostima. Očekuje se da će direktnu korist od projekta imati 20,000 seoskih domaćinstava u oba entiteta.

Projekt će se implementirati u 27 općina u Federaciji Bosne i Hercegovine i 20 općina u Republici Srpskoj. Usmjeren je na najnerazvijenije ruralne oblasti s ograničenim resursima, posebno pod komponentom ruralne infrastrukture. Ovo uključuje ruralne oblasti koje nisu bile korisnici prethodnih IFAD-ovih investicija, i one koje su pokazale potencijal za ponavljanje prethodnih iskustava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Andrićevi dani Travnik

Idući tjedan počinju “Andrićevi dani”

OK Busovača

Odbojkašice Busovače od ove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, u subotu ogled protiv Ilijaša