Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Potpisan projektni sporazum za Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP)

Pročitajte i ovo

Sarajevo, 01. listopad 2015. Predsjednik FBiH Marinko Čavara i direktorica Odjela za Bliski istok, sjevernu Afriku i Europu Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) Khalida Bouzar potpisali su projektni sporazum za Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP).

Upravni odbor IFAD-a odobrio je Projekt razvoja ruralnog poslovanja (RBDP) 2011. godine. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 30.22 milijuna USD.

Glavni cilj RBDP-a je pomoći malim poljoprivrednicima da pređu s poljoprivrede za vlastite potrebe na komercijalnu poljoprivrednu proizvodnju. Projekt također nastoji podržati razvoj ne-farmskog poslovnog sektora. Očekivani rezultati projekta uključuju: povećanu produktivnost i razvoj poslovanja kroz ojačane poslovne i savjetodavne usluge; veći pristup održivim financijskim uslugama; te poboljšan pristup tržišnim i poslovnim mogućnostima. Očekuje se da će direktnu korist od projekta imati 20,000 seoskih domaćinstava u oba entiteta.

Projekt će se implementirati u 27 općina u Federaciji Bosne i Hercegovine i 20 općina u Republici Srpskoj. Usmjeren je na najnerazvijenije ruralne oblasti s ograničenim resursima, posebno pod komponentom ruralne infrastrukture. Ovo uključuje ruralne oblasti koje nisu bile korisnici prethodnih IFAD-ovih investicija, i one koje su pokazale potencijal za ponavljanje prethodnih iskustava.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

UŽIVO: Majstorija Perišića za izjednačenje, čekamo produžetke

Od 16 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra protiv Japana dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Prijenos pratite u...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo