spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Posljednji dan u Bijeloj kući Donald Trump će izreći stotinu pomilovanja

Predsjednik SAD-a Donald Trump se posljednji dan u Bijeloj kući sprema izreći 100 pomilovanja i umanjivanja kazni. Ovo su za CNN potvrdile tri osobe bliske procesu.

Bijela kuća je u nedjelju održala sastanak kako bi dovršila popis planiranih pomilovanja, a Donald Trump je već pred božićne i novogodišnje blagdane izdao niz pomilovanja i komutacija. On je planirao nastaviti ovaj proces 6. siječnja, međutim odlučio se povući zbog optužbi da je potaknuo nedavne nerede na Capitol Hillu.

Očekuje se da će Trump izreći još jednu seriju pomilovanja, osim ukoliko ne odluči u jednom trenutku i pomilovati kontroverzne suradnike, članove svoje obitelji i sebe zbog nereda u Washingtonu. Navodno su mu savjetnici preporučili da to ne radi, jer će onda izgledati kao da jeste kriv.

Pomilovanja su jedna od nekoliko stavki koje Trump mora dovršiti prije nego što njegovo predsjedavanje završi. Trump se nada da će uspjeti skinuti tajnost s podataka povezanih s ruskom istragom prije nego što napusti dužnost, međutim s obzirom na okolnosti i smanjen broj administrativnih službenika, čini se da je mala vjerojatnoća da se takvo nešto i desi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti