Subota, 26 studenoga, 2022

Posao u Švicarskoj zamijenio onim u BiH, priča o uspješnom mladom čovjeku!

Pročitajte i ovo

Gospodin Sven Dominković od 2017. godine s uspjehom rukovodi projektima čiji je cilj unaprjeđenje školstva u BiH, a trenutačno je koordinator Regional Challenge Funda (RCF) za područje BiH i Crne Gore. Govori o svojim dosadašnjim iskustvima..

Riječ je o mladog čovjeka koji je umjesto karijere u bankarskom svijetu bogate Švicarske birao dolazak u BiH, s ciljem da pruži podršku mladim ljudima na području izbora zanimanja i lakšeg pronalaska posla.

Naravno, nije to ni lako ni jednostavno, ali gospodin Dominković bio je spreman raditi na duge staze, a u ovome trenutku osjeća veliko zadovoljstvo zbog činjenice da su projekti njegova tima dali prve dobre rezultate. “Prije nego sam došao u BiH, živio sam i školovao se u Njemačkoj gdje sam rođen, a potom otišao raditi u Švicarsku. Ono što me navelo da dođem u BiH vuče svoje korijene od velike poplave 2014., kad sam s kolegama volonterima iz švicarske dijaspore pomagao pogođenim područjima.

Tada sam vidio da postoji potreba sa se pomogne BiH, a kod mene je postojala želja, zato sam 2017. napustio bankarstvo, napisao projekta vezan za obrazovanje, privučemo sredstva i nakon što sam okupio dobar tim, krenuli smo u posao”, govori o samim počecima.

U razgovoru se naš gost detaljnije dotiče navedenog projekta kojeg je financirala švicarska nevladina udruga Helvetas, govori o svojim impresijama i oduševljenjem Bosnom i Hercegovinom, napose Hercegovinom, gdje se i nastanio.

Nakon što je realiziran projekt pod nazivom “Moja budućnost”, ostao je i dalje u BiH, dobivši povjerenje Regional Challenge Funda, kao regionalni koordinator za BiH i Crnu Goru.

“Fond raspolaže zavidnim financijskim sredstvima, trenutno između 20 i 30 milijuna eura, a obuhvata šest zemalja iz regije. Novac je namijenjen za opremanje srednjih škola i fakulteta, javnih i privatnih, a mogu dobiti sredstva između 150.000 i 600.000 eura”, napominje Dominković.za Bljesak.info.

Kaže kako su škole s područja Hercegovine u prva dva raspisana kruga za dodjelu sredstava bile manje aktivne, ali da se šansa može iskoristiti i u trećem krugu, kojeg predviđa za prvo tromjesečje iduće godine.

Pojasnio je u razgovoru koji su kriteriji i načini za dobivanje navedenih iznosa za opremanje škola i fakulteta. . Naš gost je jedan od, ipak, rijetkih ljudi koji se pokrenuo u ‘suprotnom smjeru’ – mladi iz naših krajeva uglavnom odlaze, a gospodin Dominković se uputio u zemlju svoga porijekla kako bi realizirao projekte koje mogu biti od opće koristi.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Državljanin BiH skrivio stravičnu nesreću kod Ivanić Grada u kojoj je jedna osoba poginula i jedna teško ozlijeđena

Policijskim očevidom prometne nesreće na A3 kod Ivanić Grada, u kojoj je poginula 73-godišnjakinja, utvrđeno je da je nesreću...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo