Popravio auto u BiH i zbog tih već ugrađenih dijelova carinik ga kaznio s 500 eura?!

Portalu Gpmaljevac.com se javio šokirani vozač koji je kažnjen na hrvatskoj granici zbog ugrađenih dijelova u njegov automobil kojeg je popravio u Bosni i Hercegovini jer se tamo pokvario.

Naime, muškarac koji je inače hrvatski državljanin je bio u Bosni i Hercegovini na području USŽ preko vikenda i tamo mu se dogodio kvar na vozilu. “Puko mi je zupčasti remen i nisam mogao nastaviti vožnju jer to je veliki kvar na vozilu,” navodi vozač i dodaje…

“Kako bi se mogao vratit ja sam potražio majstora koji mi je popravio auto, dao račun koji je iznosio 1.660 KM i nakon par dana krenuo sam jučer, 13. ožujka preko graničnog prijelaza Hrvatska Kostajnica kući.”

“Dolaskom na granicu na pitanje carinika sam odgovorio da nemam ništa za prijaviti jer zaista nisam imao ali on je našao račun kojeg nisam ni skrivao od popravka vozila, nisam ni znao da je VELIKI carinski prekršaj popravit auto da možeš nastaviti putovanje. I onda kreće “igranka” kao da vozim drogu a ne postavljene autodijelove koji su već i polovni jer su ugrađeni na vozilo”

Kriv je što nije podnio carinsku deklaraciju za ugrađene auto dijelove u osobni automobil, a kao dokaz je račun koji je pronađen u vozilu, navodi se u prekršajnom nalogu kojeg je portal objavio.

” Dakle, kažnjen sam što po njihovom ispada krijumčarim već postavljene autodijelove. Kazna je bila 481 euro sa troškovima”, navodi šokirani vozač za portal Gpmaljevac.com.

Vozač je najavio tužbu protiv ove kazne jer smatra da je neopravdana a svi vi koji morate popravljati auto van EU savjet je da samo račun bacite, da nemate ovih problema.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prenj je najsloženiji tunel na Koridoru Vc, put od Sarajeva do Mostara skratit će za 30 kilometara

U 84. godini života preminula Jele Relota iz Busovače