spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBUSOVAČAPomozimo našem sugrađaninu Namiru Mekiću da pobijedi tumor

Pomozimo našem sugrađaninu Namiru Mekiću da pobijedi tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Namira Mekića iz Kaćuna u Busovači koji ima tumor na uhu. Pozivom na broj 17006 se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Da će jedna bubuljica na uhu promijeniti njegov život iz korijena, Namir nije mogao ni zamisliti. Od bubuljice je nastao tumor zbog kojeg mu je odstranjeno desno uho.

On je bio lakirer, a zdravstveni problemi su počeli 2017. godine kada je bubuljicu na uhu koja je počela rasti liječio kremama. Nakon što je ustanovljeno da ima tumor na uhu, imao je šest operativnih zahvata.

Na jednoj od operacija kožu sa noge presađivali su na uho, sada ima velike bolove i potreban mu je hirurški zahvat na temporalnoj kosti sa radioterapijama u Turskoj koji košta 12.810 eura, jer se tumor opet vratio, a možda i proširio na vrat.

Tri godine na bolovanju

Ovaj čovjek je već tri godine na bolovanju, posijao je maline i bavi se poljoprivredom kako bi zaradio za život i školovanje djece. Njegova Nudžejma je završila srednju školu, rado bi na fakultet ali zbog teške financijske situacije to joj nije moguće, a sin Abaz je srednjoškolac. Suprugu su mu zaposlili prijatelji kako bi pripomogla kućnom budžetu, jer Namir više ne može raditi posao koji mu ugrožava zdravlje.

Ovom 44-godišnjem sinu, ocu, suprugu, osim poziva na broj 17006 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba, navode iz Udruženja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti