Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Pomozimo Anti Orozu iz Fojnice, ostao bez obje noge s dvoje male djece

Pročitajte i ovo

Hrvatski branitelj Anto Oroz iz fojničkog mjesta Gojevići, poslije rata je ostao u vojsci. Skroman, tih, ponosan, živio je s majkom i suprugom Marinom u staroj, vlažnoj obiteljskoj kući i nije ni pomišljao tražiti donaciju niti bilo kakvu drugu privilegiji za rješenje stambenog pitanja.

Onda je došla 2010. godina i najljepši Božji dar: poslije 17 godina baraka rodila mu se kćerka Barbara, a sedam godina poslije i sin Matija. Dom je postao tijesna, vlaga sve veća, ali opet Anto s jednom plaćom nije mogao ništa providjeti.

Napose kad je otišao u vojnu mirovinu, a znamo kakva je za običnog vojnika. Nikakva. I onda dolazi 2019. Anto ostaje bez noge i tek što se navikao na protezu koju su mu kupili prijatelji uz donaciju, a i velikodušnost vlasnika Ortopro iz Viteza, gangrena mu oduzima i drugu nogu.

Djeca mu daju snagu ostati u životu, supruga Marina bori se kao lavica. Kupa ga u hodniku, ljeti napolju, jer invalidska kolica ne mogu u malu kupaonicu, i prijatelji , ono malo što ih je ostalo u Antinoj nevolji, ali svi odabrani, dolaze nekako do humanitarne organizacije Pomozi ba.

Sakupljena su sredstva i Anti je napravljena nova jednokatnica koja će i crijep uskoro dobiti. (Centralna.ba)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Borjana Krišto ide u utrku za Predsjedništvo BiH

HDZ odlučio tko ide u borbu s Komšićem za hrvatskog člana Predsjedništva Zamjenica predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Borjana Krišto...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo