Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Policija će dežurati u svakom školskom dvorištu u BiH

Pročitajte i ovo

“Udruženje roditelja maloljetne djece u BiH” apelira da se u svakom školskom dvorištu uspostavi dežurstvo policajca u vrijeme trajanja nastave, odnosno sve dok su djeca prisutna u školi.

Pokrenuto je pitanje sigurnosti učenika. Istraživanja su pokazala da nastavnici, roditelji i djeca najviše vjeruju ”školskim policajcima”, te stoga u školskom dvorištu treba biti jedan čuvar reda.

Iako ”školski policajac” ne može da jamčiti potpunu sigurnost, roditelji većine učenika kažu da je i samo njegova nazočnost dovoljna.

U opticaju su dvije mogućnosti. Jedna je da se angažiraju umirovljeni policajci, a druga da se raspiše natječaj na koji bi se prijavljivali mlađi ljudi koji su tek završili srednju školu, a koji bi prošli policijsku obuku. Prednost te ideje je što će njima zbog godina problemi školaraca biti bliskiji.

Novi ”školski policajci” bili bi dodatno obučeni za rad s djecom, a osnovni zadatak bi im bio da steknu povjerenje učenika, ali i da djeluju preventivno svojim autoritetom i ponašanjem.

Ovim bi se spriječila eventualna nezgoda ili bilo kakav pokušaj upada u školu. Ova ideja se pokazuje kako nužnost, jer smo svjedoci činjenice da djeca sve više stradaju, i u BiH, i u inozemstvu, priopćeno je iz Udruženja roditelja maloljetne djece u BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto dana: Slavlje na busovačkim ulicama, vatreni navijači iz Busovače uz hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska nogometna reprezentacija briljantno je slavila protiv Kanade rezultatom 4:1! Slavi se u  Kataru gdje se igra Svjetsko nogometno prvenstvo,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo