spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Pojavile se sumnje da je nestanak Mateja insceniran!?

Ratomir Antonović iz Centra za sigurnost, istrage i obranu prisjetio se slučaja kad je 1933. nestao pjevač koji nikad nije pronađen, a postojale su indicije da je sve iscenirano

“Nadu budi to, ako je možda s djevojkom, s Majom Soptom, dogovorio svoj nestanak. Sličan slučaj je bio 1993. kada je nestao jedan naš pjevač, a nikada nije pronađen. Postoje pretpostavke da si je on tako osigurao novi identitet”, objašnjava Antonović.

Nastavio je da je Matej tražio prijevozno sredstvo kako bi nekamo otišao. “Možda i otac vjeruje u ovaj scenarij, da je otišao naći svoj mir”, zaključuje Antonović.

Ranije je Matejev otac Nenad rekao kako istraga posljednjih dana nije puno odmaknula, ali da i dalje vjeruje da je njegov sin živ.

“Ono što mi je za sada poznato je da je mobitel bio u rijeci i da je došao do Velikog ratnog otoka. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska niti izlaska iz vode. Ono što sam ja vidio gledajući kamere, primijetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. S dvojicom nije komunicirao, nego samo s trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negdje htio otići. Taksi mu je bio potreban”, rekao je Nenad Periš.

Dodao je i to da sve vezano uz telefon govori da je bio u rijeci. Oca su kontaktirali i pripadnici hrvatskog MUP-a koji su najavili ponovni dolazak u Beograd. A s obzirom na posljednji Matejev signal s mobitela na području Velikog ratnog otoka, srbijanska policija najavila je pretraživanje tog dijela koje se do sad, prema informacijama Matejeva oca, pretraživalo dronovima.

Osim službene potrage, u sve su se angažirali i mnogobrojni građani, od toga da su se formirale čitave grupe i zajednica na društvenim mrežama i seciraju do u najmanjeg detalja sve vezano uz misteriozni nestanak Mateja.

No uz svu silu informacija i činjenicu da Mateja nema već mjesec dana, pojavile su se i mnoge neistine i dezinformacije, a svakim danom sve je više i teorija zašto je i kako Matej nestao.

Ratomir Antonović iz Centra za sigurnost, istrage i obranu Srbije gostujuću na TV Pink rekao je da se ne može isključiti mogućnost da je Matejev nestanak insceniran.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti