Utorak, 29 studenoga, 2022

Pojačan krivolov u noćnim satima, ministarstvo objavilo upozorenje

Pročitajte i ovo

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije objavilo je upozorenje o pojačanom krivolovu na području te županije u noćnim satima.

“Posljednjih dana do ovog ministarstva dolaze informacije da se na području Hercegbosanske županije sve češće pojavljuje krivolov iz vozila ‘farovima’ na javnim putevima te se u opticaju javlja znatan broj termalnih ciljnika koji omogućavaju vidljivost u noćnim prilikama i na taj način omogućava se neograničena manipulacija nad divljači prilikom krivolova što ponajviše dovodi do istrebljenja krupne divljači (vuka, medvjeda, divlje svinje, srneće divljači itd.)”, navode iz Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ moli sve korisnike lovišta, mjerodavne institucije kao i stanovnike Hercegbosanske županije da obrate pažnju na pojedince koji posjeduju ili koriste posebnu opremu (uređaje) za noćno odstreljivanje divljači u svrhu krivolova (ili istu objavljuju putem društvenih mreža), te o tome obavijeste nadležnu policijsku postaju ili županijsku i Federalnu inspekciju.

Iz Ministarstva upozoravaju da je spomenuta oprema na Zajedničkoj (međunarodnoj) listi vojne opreme i da ju je kao takvu strogo zabranjeno i kažnjivo posjedovati i koristiti.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Federalna uprava policije upozorava: U BiH aktualna mrežna krađa identiteta

BiH se posljednjih godina bilježi veći broj korisnika interneta, čime je porastao i rizik od raznih prijevara građana, a...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo