Počinje nova školska godina!

Danas nam počinje nova školska godina, kako za sve učenike u KSB-u, tako i za one iz OŠ-a u Busovači. Svakako vrijeme kada počinju nova druženja, upoznavanja ali i nove obaveze. Ovo je sigurno najradosniji period za prvašiće, koji tek počinju stjecati naviku odlaska u školu, upoznavanja novih prijatelja i svakako učenja novih stvari i stjecanja znanja.

Piše: Dajana Vidović / Radio Busovača

Ravnateljica OŠ Kaonik, gospođa Silvana Relota, rekla nam je da za početak nove školske godine spremaju priredbu za prvačiće, upoznavanje s učiteljicom i školskim osobljem, a potom slijedi i zabavni program, kao i dogovor s roditeljima o budućoj suradnji.

Iz OŠ „Busovača“, od ravnatelja, gospodina Slavena Katave, dobili smo podatak da je ove godine upisano ukupno 48 mališana. Njihove školske obaveze počinju u 11h, a učiteljice su za njih spremile prigodne poklone sa slatkišima, za uspomenu, za ovaj bitan dan u početku njihova školovanja.

Pedagogica OŠ Kaćuni, gospođa Almedina Imamović, u suradnji s direktorom škole, gospodinom Đenanom Hodžićem, dala nam je podatak da je u ovoj školi, zajedno s područnim odjelima upisano ukupno 105 učenika prvih razreda. Centralna škola u Kaćunima danas će u početak obrazovanja uvesti ukupno 42 mališana. U njenim područnim školama, kojih je ukupno 6, upisan je sljedeći broj djece; Busovača 21, Putis 19, Lugovi 14, Bukovci 7, Rovna 1, Solakovići 1.

Obrazovanje mladosti kao najbitniji segment svakoga društva, najveća je nada svake zemlje. Najviše što se može pružiti djetetu u njegovu razvoju jest pomoći mu i usmjeriti ga prema području na kojem mu njegova nadarenost najviše odgovara, gdje će biti zadovoljno i stručno.

Jedna poznata izreka glasi: „Najbolji učitelji ujedno su i najzahtjevniji: oni od učenika zahtijevaju razmišljanje.“

Zahtijevajte i vi od svojih isto, a ekipa Radio Busovače našim dragim pedagozima, učiteljima i učenicama želi uspješnu novu školsku godinu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Dora Ćosić odlična na pripremama u Hrvatskoj

Župa Busovača – Župne obavijesti – Broj 575 – 3. rujan 2017.