Počeo “Sarajevski festival turizma”: Turističke potencijale Busovače predstavlja Fondacija Kairos

0
211
Jutros je u Sarajevu svečano otvoren “Sarajevski festival turizma”. Turističke potencijale Busovače na sajmu predstavlja Fondacija Kairos.

U tri dana Festivala posjetitelji će u “Skenderiji” imati priliku da uživaju u turističkoj, kulturnoj ali i gastronomskoj ponudi gradova i zemalja sudionica.

Na ovom prestižnom Festivalu turističke potencijale općine Busovače i ove godine predstavlja Fondacija Kairos. U izjavi za naš medij, predsjednik fondacije Željko Grubešić je kazao je izrazito zadovoljan organizacijom i sadržajem te pozvao sve zainteresirane da posjete štand.

“Busovača iz godine u godinu poboljšava svoju turističku ponudu. Radi se na sadržajima ski centara, gastronomije, kulture, sporta i zanimljivih projekata”, dodao je Grubešić.

Zanimljiv je podatak da je prvi sajam nakon izgradnje Centra Skenderije upravo bio sajam turizma, lova i ribolova i to 1970 godine.

U sklopu manifestacije održat će se konferencija pod nazivom “Gastronomija i razvoj turističke destinacije”, čiji će sudionici biti uvaženi profesori iz BiH i regiona, predstavnici institucija i uspješni turistički radnici.