Počeli “Dani svete Ane”, raznovrstan program

Program obilježavanja patrona lepeničke župe Svete Ane ove je godine nikad bogatiji.

Župa svete Ane-Banbrdo Lepenica, Udruga građana “Lepenica”, kiseljačka podružnica Napretka, UG “Victoria” te Općina Kiseljak, udružili su snage i potporu Federalnog ministarstva kulture i sporta te županijskog ministarstva obrazovanja priredili manifestaciju “Dani svete Ane”.

Što se duhovnog dijela tiče, mise trodnevnice počinju 23.srpnja u 18 sati. Isti dan, prije svete mise, bit će odana počast poginulim braniteljima ispred spomen obilježja.
Na sam blagdan svete Ane, mise su planirane 7, 9, 11 i 18 sati dok će vanjska proslava patrona biti slavljena 31. srpnja u 11 sati.

Što se kulturnog dijela tiče, u subotu, 23. srpnja nakon večernje mise, u župnom dvorištu će biti upriličen koncert kamernog tria Akademije umjetnosti Univerziteta u Banja Luci.

U ponedjeljak će se pak predstaviti domaće snage, Goran Mrnjavac sa svojom slikovnicom “Na dvoru kralja Zvonimira” te akademska kiparica Dolores Mrnjavac. Program će upotpuniti klapa Dišpet te Marko Bilić na harmonici.

Vrijedi spomenuti kako je u tijeku i memorijalni malonogometni turnir “Vlatko Marković-Mance” a finale je planirano za 29. srpnja.

Izvor: Artinfo.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

‘Ćibo’ iz Zenice: Sve sam ostavio i došao u Ameriku, vjeruj ni tamo nije bilo sjajno!

MT Abraham Grupa ponosna je na Lanu Pudar