spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Plenković objavio imena novih ministara

Premijer Andrej Plenkoviće izjavio je u srijedu kako je nakon obavljenih konzultacija, sastanka parlamentarne većine i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio ih razriješiti dužnosti ministara, a na njihova mjesta predložiti Branka Bačića i Šimu Erlića.

“Nakon razgovora i današnjeg sastanka parlamentarne većine, gdje sam dobio potporu, i nakon što sam razgovarao s Paladinom i Tramišak odlučio sam ih razriješiti i predložiti nove članove Vlade”, rekao je Plenković okupljenim novinarima.

Zadovoljan sam radom dosadašnjih ministara, ali je vrijeme za osvježenje u Vladi, poručio je.

Kada je riječ o Paladini, kazao je kako su zajedno su došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, a za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit će Branka Bačića.

On je moj bliski suradnik, on je čovjek velikog iskustva s kojim surađujem već dulje vrijeme, a obnova nakon potresa mora biti glavni prioritet Vlade, istaknuo je Plenković.

Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja, a premijer je za njega kazao da je kao suradnik ministrice dobro upućen u tu tematiku.

“Što se tiče ministrice Tramišak, ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik Vlade ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike”, rekao je premijer.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM