Planirate do Viteza? Kolone su od Kaonika do semafora

0
390
Čitatelj grad-busovaca.com portal poslao nam je video i fotografije kilometarskih kolona koje sežu od Kaonika iz Busovače pa sve do semafora u Vitezu.

Iz tvrtke “Ceste company ” d.o.o. Kiseljak su za Artinfo kazali kako rade po dinamici i uklapaju se u vrijeme kada je promet najmanji, te su tako nekoliko puta radili cijelu noć, te o tada imali negodovanje stanara koji žive blizu ceste i koji nisu mogli spavati od buke.

“Radovi na pripremi podloge za asfalt su pri kraju i za četvrtak i petak je planirano asfaltiranje kompletne raskrsnice. Radovi na samoj raskrsnici su od početka usporeni zbog velikog broja podzemnih instalacija (elektro, HT Eronet, BH Telecom, Telemach itd) morali smo dosta njih zaobići, što je dovelo do promjene projekta i projektiranja novih segmenata. Završni sloj specijalnog asfalta SMA predviđen je za kraj mjeseca”, poručili su iz Cesta te ovim putem zamolili za razumijevanje.

Direktor JP Ceste FBiH Ljubo Pravdić, kazao je da je upoznat sa cijelom problematikom, da je u kontinuiranoj komunikaciji s izvođačem radova, ali i da prati upite od strane rukovodstva Općine Vitez.

Radovi su se otegli, ali uvijek postoje dvije strane priče, te objektivni argumenti. Nemoguće je sve predvidjeti, no na ovom konkretnom projektu raskrsnice smo imali brojne poteškoće, od imovinsko-pravnih, nepredviđenih radova i trškova i problema s postojećom infrastrukturom ali i ogromne prometne frenkventnosti.

Međutim, ovih dana će projekt definitivno biti priveden kraju a nadam se da ćemo uskoro početi i ove ostale koji su predviđeni za općinu Vitez, kazao je Pravdić za Artinfo.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here