Pjevač Halid Muslimović “zakinuo” državu i povjerioce za preko 325.000 KM

Okružni sud u Prijedoru okončao je stеčaj u diskografskoj kući “Halix Records”. Kroz poslove koje je vodio njen vlasnik, pjevač Halid Muslimović, država i povjerioci su ostali “zakinuti” za 325.814 maraka.

Stečaj je pokrenut u svibnju ove godine, a veoma brzo je okončan jer poduzeće nije imalo imovinu koja bi se mogla unovčiti.

„Povjerioci nisu bili zainteresirani da uplate predujam za vođenje stečajnog postupka, a bez novca nema uvjeta da se on vodi, pa je zaključen”, kaže za CAPITAL stečajni upravnik Milorad Balaban.

Inače, prije nego što će Muslimović podnijeti zahtjev za stečaj, sa diskografske kuće na najbližu rodbinu je prebacio hotel u Prijedoru.

Balaban je predlagao povjeriocima da se pokrene parnični postupak kako bi se poništio prepis, ali ni za taj prijedlog nije bilo potpore.

Prema podacima iz suda, najveći povjerioci su bili Porezna uprava Republike Srpske, Uprava za neizravno oporezivanje BiH i „Elektrokrajina“ Banja Luka.

U sudu podsjećaju da je Zakonom o stečaju propisano da ako se ispostavi da stečajna masa nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka, stečajni sudac ga mora zaključiti.

U diskografskoj kući “Halix Recorords” Muslimović je snimao svoje pjesme i surađivao sa manje poznatim pjevačima.

Računi su joj godinama blokirani, a najbolje je poslovala 2016. godine kada je prijavljena dobit od 1,3 milijuna maraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Što Hrvatskoj treba za prolazak skupine?

Pronađeno tijelo nestale Srđane Bilić iz Busovače